Cele mai mari probleme în viaţa INTIMĂ a BĂRBAŢILOR

Distribuie

Acestea sunt ejacularea precoce, disfuncţiile erectile şi andropauza. Doamna psihosexolog, ne va spune principalele motive pentru care bărbaţii cu necazuri în viaţa sexuală, îi trec pragul cabinetului.

1. Ejacularea precoce – adică eliminarea lichidului spermatic, cu un minimum de stimul şi împotriva voinţei, înainte sau la scurt timp după pă­trunderea penisului în vagin.

„Nu tre­bu­ie privită ca un dezastru, o ruşine sau un capăt de ţară, ea fiind pe deplin rever­si­bilă cu un efort susţinut şi, în cele mai multe cazuri, fără prescrierea de medica­mente. Cauzele sunt de cele mai multe ori de natură psihologică, ejacularea pre­coce nedatorându-se unei probleme pur fizice, care ar ţine de urologie. Solu­ţio­na­rea problemei se obţine mai de­gra­bă în cabinetul psihoterapeutului decât la me­dic”.

2. Disfuncţia erectilă – pe înţelesul tuturor, incapacitatea de a atinge sau de a menţine o erecţie su­fi­cient timp pentru a finaliza actul sexual. „Înainte de toate, cauzele pot fi mul­tiple, atât unele de natură fizică (diabet, tensiune arterială, obezitate, boli cronice grave, colesterol, alcoolism, dereglari hor­monale, abuz de medicamente, de tutun etc.), cât şi unele de natură psihologică (80% dintre disfuncţiile erec­tile) şi includ anxietatea (pentru un bărbat care are unele dificultăţi erectile, anxietatea anticipatorie va duce la imposibilitatea de a avea o erecţie), depresia (disfuncţia erectilă este de 2 ori mai frecventă în rândul bărbaţilor care suferă o depresie), probleme în relaţie, stres, reacţii de doliu sau de pierdere, stimă de sine scazută”.

Andropauza sau frica de bătrâneţe – andropauza este termenul medical folosit pentru a descrie scăderea progresivă a nivelului de testosteron, corelată cu apariţia unor simptome ca astenia, depresia şi disfuncţiile sexuale şi care, la nivel mental, înregistrează o întreagă colecţie de simptome disfuncţionale şi autodis­tructive. 

Testosteronul este hormonul responsabil de libidou, formarea şi eliberarea spermei în timpul actului sexual, precum şi de păstrarea forţei şi tonusului muscular şi mental.

csid.ro.


Distribuie
..