Ce se întâmplă cu bărbaţii care au făcut SEX cu mai mult de 20 de partenere

Distribuie

De azi înainte bărbații vor avea o scuză bună pentru a avea un număr mari de femei care le vizitează patul.

Riscul de a face cancer de prostata scade cu 28% in cazul barbatilor care au relatii sexuale cu peste 20 de partenere, se arata in cadrul unui studiu realizat de cercetatorii canadieni, notează stirileprotv.ro.

De partea cealalta barbatii care nu intretin relatii sexuale cu multiple partenere intampina un risc dublu de a dezvolta acest tip de boala. Acesta este primul studiu care sustine ca ceea ce conteaza in prevenirea cancerului de prostata este numarul partenerelor si nu frecventa cu care barbatii intretin relatii sexuale.

Cu toate acestea profesorul Marie-Elise Parent sustine ca NU este recomandat incurajarea barbatilor sa intretine relatii cu un numar mai mare de femei. „Este posibil ca un numar ridicat de partenere sexuale sa mareasca frecventa ejacularii ale carei efecte asupra prevenirii cancerului de prostata au fost deja documentate in numeroase studii„, a adaugat ea.

Patru din zece barbati romani de peste 60 de ani dezvolta boli de prostata. Si multi dintre ei ajung la medic abia cand problema – care initial putea fi tratata – degenereaza intr-un cancer cu metastaze.

In Romania, in randul barbatilor, este tipul de cancer care ucide cel mai adesea. Iar medicii raporteaza in fiecare an in jur de 4.500 de noi cazuri. In lipsa unui program national de screening, fiecare domn de peste 40 de ani ar trebui sa ceara un simplu test de sange. In functie de clinica aleasa, analiza costa intre 50 si 80 de lei.


Distribuie