Ce înseamnă când bărbatul ţipă în timpul actului sexual

Distribuie

Dacă v-aţi întrebat vreodată de ce partidele de amor ale vecinilor sunt atât de gălăgioase, s-ar putea ca acum să găsiţi şi explicaţia. Este posibil ca unul dintre parteneri să ţipe pentru a-şi marca ultima cucerire, aşa cum se întâmplă în cazul maimuţelor bonobo sau al cimpanzeilor pitici.

Cercetătorii de la Universitatea St. Andrews din Scoţia au concluzionat că o partidă de sex mai gălăgioasă între maimuţe bonobo sau cimpanzei pitici înseamnă că unul dintre parteneri este de o clasă socială superioară, potrivit efemina.ro.

De asemenea, plânsul uneia dintre primate a fost asociat cu statutul social al partenerului. Cu cât partenerul este mai popular, cu atât sesiunea de plâns este mai gălăgioasă.

„Femelele bonobo cresc în rang formând grupuri cu alte femele, dar şi cu masculi; deci, a avea prietene puternice şi a te lăuda cu asta contează”, spune doctorul Zanna Clay.

„La fel ca la oameni, sexul între maimuţe bonobo nu este doar pentru reproducţie, ci şi pentru prietenii, relaţii, legături şi pentru a păstra o imagine de putere în faţa altora”, a adăugat doctorul.

Cercetătorii au studiat primatele pentru aceste concluzii un an de zile.

 


Distribuie
..