Cauzele INFERTILITĂȚII la bărbați și CUM să le evite

Distribuie

Pentru o familie care vrea să aibă un copil, alimentația sănătoasă este extrem de importantă, atât la bărbat, cât și la femeie. Calitatea spermei la bărbați este influențată de ce mănâncă. Una necorespunzătoare, combinată cu un consum excesiv de alcool, dăunează calitatea spermei.

Drogurile, antidepresivele, canabisul, cocaina, sunt substanțe care reduc nivelul fertilității prin deteriorarea procesului de eliberare de hormoni reproductivi, de la creier.

Și fumatul este un factor foarte dăunător fertilității, pentru că reduce numărul de spermatozoizi.

Bărbații trebuie să mănânce multe alimente bogate în vitamina C, deoarece aceasta poate scădea riscul deteriorării calității spermei.

De fapt, alimentația bărbaților ar trebui să conțină 12-15 mg de zinc în fiecare zi, fiindcă s-a descoperit că lipsa acestei substanțe reduce cantitatea de testosteron.

Alte substanțe benefice fertilității sunt și vitamina D și calciul.

Deasemenea, bărbații trebuie să evite expunerea testicolelor la temperaturi mari sau să poarte lenjerie strâmtă, pentru că aceasta diminuează cantitatea de spermă produsă.

Trebuie evitate băile fierbinți și sauna. 

Stresul este un alt factor foarte important care dăunează fertilitatea, așa că, dacă vreți să aveți urmași, relaxați-vă cât mai mult.


Distribuie