Care este VÂRSTA favorabilă a unui bărbat pentru a deveni TATĂ şi de ce

Distribuie

De multe ori femeile se întreabă dacă bărbaţii îşi doresc copii la fel de mult ca ele. Probabil că există două tipuri de situaţii care îi îndeamnă să devină tătici. Una dintre ele se referă la aspectele strict sociale, potrivit cărora trebuie să devii tată atunci când începi să devii un „stâlp” pentru familie, să ai o slujbă sigură, iar situaţia financiară să fie foarte bună.

 Totuşi, un bărbat poate deveni tată atunci când simte acest lucru. Asta ţine de personalitatea acestuia.

Foarte des se observă la bărbaţii care au devenit taţi o schimbare atât de puternică, încat sunt de nerecunoscut. De la statutul de single, au trecut timp 9 luni la statutul de tătici care umblă cu zeci de fotografii de-ale copilaşului lor prin buzunare şi le arată la toată lumea.

Se pare că şi bărbaţii ar trebui să se gândească mai des la ceasul lor biologic. S-a demonstrat că numărul şi calitatea spermatozoizilor se deteriorează odată cu înaintarea în vârstă.

Mai mult decât atât, atunci când bărbaţii se apropie de vârsta de 40 de ani, calitatea spermatozoizilor săi începe să scadă.

Oamenii de ştiinţă au constatat că proporţia spermatozoizilor purtători de cromozomi X creşte odată cu înaintarea în vârstă, ceea ce înseamnă că bărbaţii care fac copii la vârste înaintate au mai multe şanse de a deveni taţi de fete. Specialiştii au explicat că la fel cum se întâmplă cu toate celulele din corp, şi spermatozoizii se regenerează, iar fiecare diviziune celulară vine cu un risc de apariţie a mutaţiilor genetice. Astfel, bărbaţii care au copii după vârsta de 40 de ani au mai multe şanse de a deveni părinţii unor copii care suferă de boli ca autismul sau schizofrenia.


Distribuie
..