Bărbaţii contemporani au pierdut dorinţa de AVENTURĂ. Iată DE CE

Distribuie

Bărbaţii din prezent au devenit mai liniştiţi şi plictisitori! Asta afirmă autorii unui studiu recent, care au demosntrat că modul de viaţă nesănătoas au influenţat temperamentul bărbaţilor, astfel că în al XXI-lea secol aceştia au devit mai puţin aventuroşi, decât taţii lor.

Acum bărbaţii sunt mai reţinuţi în cucerirea unei femei, ba mai mult, nu se mai avântă în relaţii aventuroase, spre deosebire de bărbaţii din generaţia precedentă. Un motiv ar fi faptul că sunt mai puţin pregătiţi fizic şi le lipseşte motivaţia şi încrederea în sine. 

Bărbaţii din prezenţi au devenit în ultimii 35 de ani mai puţin interesaţi să se implice în activităţi din categoria „senzaţii tari”.

Potrivit studiilor din anii 1970, bărbaţii erau cu 48% mai interesaţi decât femeile de practicarea unor sporturi care contribuie la creşterea nivelului de adrenalină.Acum însă, bărbaţii sunt doar cu 28% mai interesaţi decât femeile de ideea de a participa la sporturi precum paraşutismul, scufundări şi alpinism.
Acest declin procentual reprezintă mai degrabă un indiciu al scăderii apetitului bărbaţilor pentru activităţi pline de adrenalină şi mai puţin o creştere a interesului femeilor pentru aceste sporturi.

Kate Cross, coordonatoarea acestui studiu, realizat la Universitatea St. Andrews din Marea Britanie, afirmă că rezultatele indică faptul că bărbaţii moderni şi-au pierdut interesul în practicarea exerciţiilor fizice ieşite din comun.

Studiul a evidenţiat însă şi faptul că diferenţele dintre cele două sexe nu s-au schimbat în alte domenii de-a lungul anilor. De exemplu, bărbaţii au înregistrat în mod constant scoruri mai mari decât femeile în ceea ce priveşte antipatia faţă de activităţile monotone şi repetitive, preferând în schimb situaţiile sociale considerate provocatoare.


Distribuie
..