Bărbaţii se maturizează la vârsta de 43 de ani. Citeşte AICI alte curiozităţi despre ei

Distribuie

Creierul bărbaţilor se maturizează abia la vârsta de 43 de ani, în timp ce al femeilor este matur, ca dezvoltare şi capacitate, la 32 de ani. Noutatea absolută adusă de aceste concluzii, în urma testelor realizate de medicii şi specialiştii din Marea Britanie, este diferenţa de 11 ani între momentul de maturitate cerebrală atins de femei şi de bărbaţi. Vezi mai jos alte secrete despre bărbaţi.

Se ştia şi până acum că femeile se maturizează înaintea bărbaţilor, însă nu se bănuia că diferenţa este atât de mare.

Realitatea, oarecum confortabilă, este că înşişi bărbaţii recunosc că se maturizează mai târziu, aceştia declarându-se imaturi în număr de două ori mai mare decât femeile. Concret, unul din patru bărbaţi se autodeclară imatur, iar statisticile arată că trei din patru femei au sfârşit o relaţie pentru că şi-au pierdut răbdarea, din cauza imaturităţii bărbatului de lângă ele, scrie femeia.ro.

Opt din zece femei cred că bărbaţii nu vor înceta niciodată să se comporte copilăreşte, la acest tip de comportament încadrând flatulenţele din joacă, mâncatul de la fast-food la ore târzii, jocul pe calculator, şofatul cu viteză mare, luatul în derâdere al regulilor, condusul cu muzică la volum maxim, încercările de a învinge în jocurile cu copiii, tăcutul în timpul unui moment tensionat, nepriceperea de a găti ceva simplu, lipsa de simţ al măsurii, exagerările fără rost în situaţii care nu mai sunt amuzate şi un simţ al umorului de cele mai multe ori, ciudat.

De două ori mai multe femei decât bărbaţi au senzaţia că sunt persoană matură într-o relaţie, mai relevă studiul, 46% dintre femei simţind că trebuie să se comporte precum o mamă cu partenerul de viaţă. Acestea recunosc că îşi critică partenerul pentru dovezile de imaturitate şi că sunt nevoite foarte des să „îi tragă de mânecă” şi să-i îndemne să se comporte în acord cu vârsta din buletin.

Femeile sunt cele care iau deciziile importante într-o relaţie, în cel puţin 65% din cupluri. Însă în aceste condiţii femeile susţin în proporţie de peste 55% că această diferenţă de vârstă emoţională faţă de bărbaţi este cea care ţine relaţia de  cuplu proaspătă, dă farmec vieţii de zi cu zi, iar 33% spun că această imaturitate a bărbaţilor este benefică în relaţia loc cu copii.

Studiul care a ajuns la aceste concluzii a analizat cortexului prefrontal, regiune cerebrală care se ocupă cu analiza cognitivă şi gândirea abstractă. Scanarea creierului a permis observarea ratei cu care acesta se maturizează, observându-se că în cazul bărbatului această zonă cerebrală nu este complet dezvoltată până la 25 de ani. În cazul femeilor, marturitatea zonei este atinsă la 21 de ani. Creierul se dezvoltă din spate înspre faţă, maturitatea completă a creierului fiind atinsă de femei la 32 de ani, iar la bărbaţi abia la 43 de ani.

Indirect una din concluziile pe care le putem trage în urma acestui studiu este că un bărbat poate fi modelat şi şlefuit până pe la vreo 40 de ani, vârsta după care îl ai aşa cum l-ai învăţat.


Distribuie