Bărbaţii şi femeile au regrete diferite după ce fac SEX. Află după ce le pare rău persoanelor de sex masculin

Distribuie

Bărbaţii regretă cel mai des că nu au făcut sex cu mai multe persoane, în timp ce femeile regretă în mod frecvent faptul că au făcut sex cu un partener nepotrivit, potrivit rezultatelor unui studiu realizat recent de cercetătorii americani. Vezi mai jos ce secrete dezvăluie acest studiu.

Studiul, realizat de Universitatea Texas în colaborare cu Universitatea California din Los Angeles (UCLA), a fost efectuat pentru a arăta că sentimentul de regret face parte din procesul evolutiv atunci când vine vorba de funcţia de reproducţie, au precizat, cercetătorii americani, scrie wowbiz.ro

„Pentru bărbaţi, de-a lungul istoriei evolutive, fiecare şansă pierdută de a face sex cu o nouă parteneră reprezintă potenţial o oportunitate pierdută de a se reproduce – o pierdere costisitoare din perspectiva evolutivă”, a spus Martie Haselton, profesor de psihologie socială la UCLA, care a lucrat la acest studiu.

Cele trei regrete principale ale bărbaţilor sunt următoarele: „faptul că ai fost prea timid pentru a intra în vorbă cu o posibilă parteneră”, „faptul că nu ai fost mai aventuros din punct de vedere sexual atunci când erai tânăr” şi „faptul că nu ai fost mai aventuros din punct de vedere sexual atunci când erai celibatar”.

Principalele regrete pentru femei sunt următoarele: „pierderea virginităţii cu un partener nepotrivit”, „înşelarea partenerului actual sau al unui partener trecut” şi „faptul că au făcut sex prea devreme după începerea unei relaţii”.

„Consecinţele sexului ocazional erau mult mai mari pentru femei decât pentru bărbaţi şi acest fapt a generat probabil o serie de reacţii emoţionale asociate legăturilor sexuale care există şi în zilele noastre”, a spus Martie Haselton.

Mai multe femei decât bărbaţi au declarat că „faptul de a fi făcut sex cu un partener neatractiv” reprezintă cel mai mare regret al lor.


Distribuie
..