Bărbaţii, atraşi de FEMEILE cu voce GRAVĂ

Distribuie

Vocea femeilor în perioada fertilă a lunii duce la o creştere a activităţii electrice la nivelul pielii bărbaţilor, schimbările hormonale producând o voce cu un efect seducător asupra ambelor sexe.

O echipă de cercetători de la Universitatea James Madison, din Virginia, crede că schimbările hormonale prin care trec femeile le afectează acestora laringele, ceea ce face ca vocea lor să fie mai gravă, tonalitate cu un efect puternic asupra ascultătorului, notează libertatea.ro.

Schimbarea tonalităţii vocale poate face ca bărbaţii să simtă furnicături, activitatea electrică la suprafaţa pielii crescând în circa cinci secunde de la auzul vocii unei femei, susţin cercetătorii. Studiul a arătat, de asemenea, că pulsul bărbaţilor creşte la auzul vocii joase a unei femei.

Cercetătorii susţin că această intensificare a reacţiilor este un semn clar că ascultătorii masculini sunt aproape instant atraşi de vocea unei femei. Potrivit studiului publicat în revista Physiology and Behavior, ambele sexe au evaluat drept mai atrăgătoare vocile femeilor aflate în perioada fertilă. Pulsul ascultătorilor, femei şi bărbaţi, a crescut cu circa 5% în momentul auzului vocii unei femei fertile.


Distribuie
..