6 mituri INCREDIBILE despre sănătatea şi stilul de viaţă al BĂRBAŢILOR

Distribuie

Deseori poate fi greu de făcut distincţia dintre mit şi realitate, cu atât mai mult când vine vorba despre unele lucruri strict bărbăteşti. Majoritatea miturilor au şi fapte cercetate şi demonstrate, însă nu toate sunt adevărate.

Iată câteva afirmaţii referitoare la stilul de viaţă şi sănătatea bărbaţilor care sunt considerate mituri de unii şi adevăruri de alţii.

1. Cu cât se rade mai des, cu atât mai mult se îngroaşă firul de păr

FALS

Mărimea şi forma foliculilor determină grosimea şi textura firelor de păr. Rasul nu influenţează foliculii de păr, motiv pentru care firele de păr nu se vor îngroşa.

2. Cu cât este mai mare piciorul, cu atât este mai mare şi penisul

FALS

Doi urologi de la spitalul St. Mary din Londra au efectuat un studiu asupra a 104 barbaţi, măsurându-le atât piciorul, cât şi penisul. S-a demonstrat că nu există nicio legătură.

3. Bărbaţii ating maturitatea sexuală la 18 ani

ADEVĂRAT

Maturitatea sexuală a bărbaţilor se împlineşte la 18 ani, în ceea ce priveşte producţia de testosteron. Din acest motiv hormonului bărbăţiei este la punctul maxim.

4. Bărbaţii care poartă chiloţi au mai puţini spermatozoizi

ADEVĂRAT

Există studii verificate şi confirmate care arată că temperaturile ridicate pot altera calitatea spermei. Cu cât locul este mai închis şi căldura se păstrează, cu atât numărul spermatozoizilor este mai mic. Din acest motiv sunt recomandaţi boxerii.

5. Şi penisul se poate rupe

ADEVĂRAT

Deşi penisul nu are os, ţesutul fibros din care este făcut acesta se poate fractura. Astfel de accidente au loc mai ales în timpul actului sexual, când penetrarea eşuează şi penisul se loveşte de osul pubian al femeii.

6. Există burta de bere

ADEVĂRAT

Excesul de calorii determină, fără îndoială, mărirea ţesutului adipos. Un caz special este binecunoscuta burtă de bere. Caloriile din bere contribuie la mărirea circumferinţei taliei, mai degrabă decât îngrăşarea altor zone din corp.


Distribuie
..