6 complimente pe care EL nu le vrea de la tine

Distribuie

Ştim că şi ei au nevoie de laude din când în când, nu doar noi. Dar unele complimente pe care le facem nu sunt întotdeauna reuşite şi adesea se întâmplă mai degrabă să rănească sentimente, decât să facă plăcere. Cum nu ar vrea iubitul tău să fie “flatat”?

“Cel mai bine mă simt cu tine”
Sigur, partenerul tău vrea să ştie că te simţi atât de bine în pat când eşti cu el, dar nu are nevoie să afle şi de bărbaţii din trecutul tău. Chiar dacă e cel mai bun iubit pe care l-ai avut până acum, dacă vrei să îi faci un compliment, spune-i cât de bine te simţi în prezent şi nu îl compara cu foştii.
“Eşti atât de drăguţ!”
Un bărbat ar vrea să fie mai degrabă lăudat pentru faptul că e… bărbat şi nu să fie alintat ca un copil sau un căţeluş. În schimb, ai putea folosi cuvinte cu un impact mai mare şi care nu l-ar face să se simtă ca un băieţel. O femeie psihoterapeut spune că folosirea adjectivelor generice, foarte des întâlnite, este modul tău de a te proteja de aprofundarea legăturii emoţionale.

“Cadoul nu e chiar pe gustul meu, dar gestul contează”
Gestul lui trebuie apreciat cu siguranţă, însă chiar dacă ţi-a luat un cadou destul de urât, cel mai bine este în situaţia asta să nu îi spui că nu îţi place. El a făcut un efort şi a încercat să-ţi cumpere ceva pe plac, iar dacă îi spui că nu este pe gustul tău e ca şi cum i-ai da o palmă peste faţă, iar până la urmă data viitoare nu va mai vrea să-ţi cumpere un cadou. Înainte de următoarea ocazie, mergi cu el prin magazine şi arată-i ce îţi place şi aşa va şti ce să îţi cumpere.

unica.ro


Distribuie