5 lucruri CURIOASE despre organul sexual al bărbaţilor

Distribuie

Bărbaţii cred că ştiu totul despre propriul organ sexual şi este de la sine înţeles de ce: îl poartă cu ei toată viaţa. Există lucruri mai puţin cunoscute despre mărime, sensibilitate şi plăcere sexuală.

1. Îl foloseşti sau îl pierzi

Un bărbat trebuie să aibă regulat erecţie pentru a-şi menţine penisul în formă. Tonusul penisului, circulaţia sângelui şi oxigenarea zonei se menţin prin exerciţiu, adică prin erecţii regulate. Totuşi dacă nu au acte sexuale, creierul are un sistem automat prin care menţine penisul sănătos. Din acest motiv apare erecţia dimineaţa, la trezire, informează lyla.ro.

2. Unele penisuri se măresc considerabil, altele doar un pic. 

În timpul erecţiei, penisul bărbatului poate creşte în mărime de la 1, 25 de centimetri până la 8 centimetri. Un penis de mică dimensiune creşte, în medie, de două ori în lungime atunci când este erect. 

3. Zonele plăcerii

Mulţi dintre bărbaţi consideră că glandul, capul penisului şi portiunea de sub acesta sunt cele mai sensibile zone care creeaza plăcere în urma stimulării sexuale. Bărbaţii tind să omită alte zone ale plăcerii, precum scrotul, anusul sau sfârcurile. 

4. Sensibilitatea scade odată cu vârsta

Sensibilitatea la nivelul penisului scade odată cu înaintarea în vârstă. Mai exact, după 25 de ani, nivelul de sensibilitate scade treptat, dar lent, iar între 65-75 de ani are loc declinul puternic.

5. Vibratoarele funcţioneaza şi la penisuri

Acestea sunt eficiente şi la stimularea penisului, doar că iau forma unor vagine artificiale. Spre exemplu, pentru a menţine tonusul penisului şi buna lui funcţionare la bărbaţii care au suferit fracturi la nivelul coloanei din cauza cărora zona pelviană, cel puţşin, este paralizată, se folosesc vibratoarele pentru stimularea sexuală şi ejaculare.


Distribuie
..