10 lucruri care STOPEAZĂ erecţia unui bărbat

Distribuie

Dacă iubitul tău îşi pierde erecţia în timpul actului sexual, află că motivele pot fi psihologice, iar multe dintre ele au legătură cu tine. Disfuncţia erectilă este diagnosticată abia atunci când problemele bărbatului persistă şi se petrec în mai bine de un sfert din cazuri. Mulţi bărbaţi se confruntă cu probleme erectile, fără să fie totuşi vorba de o disfuncţie cu cauze fizice.

Specialiştii spun că dacă bărbatul are erecţii nocturne şi binecunoscuta erecţie matinală, atunci dificultăţile din pat cu iubita se petrec din motive psihologice.

Inabilitatea de a-şi menţine erecţia îi poate scădea respectul de sine iubitului tău, iar probleme în cuplu nu vor întârzia să apară. Cauzele psihologice sunt însă inofensive în sensul că odată ce au fost depistate şi soluţionate, problemele cu erecţia dispar de la sine.

Stresul din viaţa de zi cu zi, teama privind prestaţia în pat, remuşcările sau furia reprezintă factorii psihologici care afectează cel mai frecvent erecţia unui bărbat, scrie unica.ro.

Iată 10 motive psihologice şi emoţionale pentru care un bărbat îşi pierde erecţia în timpul sexului:

1. Unul dintre motive este că bărbatul nu se mai simte fizic atras de iubita lui sau consideră că s-a produs o ruptură emoţională între ei.

2. Prima partidă de sex cu o femeie poate fi un real motiv de stres. Temându-se că nu va fi suficient de viril în pat, bărbatul atrage inevitabilul.

3. Tocmai teama că nu va avea o erecţie sau că şi-o va pierde creşte riscul problemelor erectile.

4. Frica de a nu o lăsa pe femeie însărcinată este o altă cauză, care îl poate determina să îşi piardă erecţia.

5. Repulsia faţă de prezervativ poate, iarăşi, să afecteze erecţia unui bărbat. Dacă i-a intrat în cap că nu simte nimic odată ce l-a pus, automat se autosabotează, pierzându-şi tot elanul atunci când ştie că trebuie să folosească această metodă de protecţie.

6. Prea multe indicaţii din partea iubitei în timpul sexului îi pot ucide erecţia. Dacă schimbi poziţia des, îi sugerezi să facă anumite lucruri, dar nu te arăţi satisfăcută, iubitul tău se simte tot mai nesigur, iar acest lucru începe să se şi vadă.

7. Alteori, atunci când remarcă faptul că devine… mai moale, automat se stresează, lucru care nu face decât să-i distragă atenţia de la stimularea din timpul sexului, lăsând problemele de erecţie să se concretizeze.

8. Uneori, bărbatul se învaţă cu un anumit gen de masturbare, unul mai în forţă. Dacă există o nepotrivire de mărime în cuplu, în sensul că el nu simte mare lucru în interiorul iubitei, e posibil să simtă o frustrare, care să-i cauzeze o pierdere a erecţiei.

9. O abordare prea directă din partea unei femei îl poate intimida suficient de tare încât să îşi piardă erecţia. Poate fi o partidă de sex oral cu care îl iei prin surprindere. Cazurile sunt rare, dar nu imposibile. La fel, o fază de moment, penibilă sau amuzantă, îi poate ucide erecţia.

10. Gândurile pe care şi le face în timpul sexului tind să interfereze cu erecţia lui. Grija banilor, remuşcările ce însoţesc partida de sex sau problemele de cuplu nemărturisite îi cauzează unui bărbat probleme erectile.


Distribuie