Vrei să te menţii tânără? Fă ASTA de două ori pe săptămână

Distribuie

Orice femeie îşi doreşte să se menţină tânără. Se poate aşa ceva? Specialiştii britanici spun că da, cu o condiţie. Să renunţăm la farduri două zile pe săptămână.

Mai mulţi specialişti din Marea Britanie au realizat un studiu şi au ajuns la concluzia că femeile îşi pot menţine tinereţea dacă renunţă la farduri într-un anumit interval din săptămână. Astfel, dacă obişnuiţi să purtaţi machiaj 7 zile din 7, ar fi indicat ca măcar două zile să nu mai faceţi asta şi să lăsaţi tenul “liber”, notează libertatea.ro.

“Dacă utilizaţi prea mult machiaj, fără pauze, se accelerează procesul de îmbătrânire, deoarece producţia de colagen şi elastină este inhibată, ducând astfel la apariţia ridurilor”, consideră dermatologul Tijion Esho.

Un alt expert, doctorul Noor Almaani, atrage atenţia şi asupra alergiilor ce pot apărea din cauza parabenilor şi a parfumurilor din cosmetice. O reţetă pentru un ten frumos şi luminos, dar şi pentru un corp sănătos şi plin de energie au şi nutriţioniştii.

Aceştia le sfătuiesc pe femei să adopte un regim în cadrul căruia, timp de două zile, neconsecutive, din săptămână, să mănânce doar 500 de calorii, iar în restul intervalului să consume tot ce le pofteşte inima.


Distribuie