Vrei să ai un ten perfect în această vară? Prepară aceste reţete naturale de SCRUB

Distribuie

Produsele comerciale de exfoliere sunt sunt concentrate cu aditivi şi alte substanţe dăunătoare. De ce să nu prepari scrubul tău pentru ten pe bază de produse naturale? Îţi propunem câteva reţete naturale pe care le vei putea face în propria bucătărie.

Iată care sunt cele mai de încredere reţete naturale  de scrub  pentru ten!

Scrub  cu aspirină
Aspirina  îndepărtează eficient celulele moarte de la suprafaţa pielii. Exfoliantul este recomandat pentru cei are au tenul gras şi mixt.
REŢETA: Marunţeşte patru aspirine şi adaugă două linguriţe de miere. Dacă este nevoie, pune şi puţina apa. Aplică pasta pe faţă şi masează uşor, prin mişcări circulare. Lasă masca pe faţă 15 minute, iar apoi spală faţa cu apă rece şi hidratează-o.

Masca pentru faţă cu nuci şi iaurt
Exfoliantul din nuci şi iaurt  este potrivit pentru  tenul normal şi mixt.
REŢETA: Amestecă un sfert de cană de iaurt natural şi un sfert de cană de nuci măcinate. Aplică pasta pe faţă curăţă şi masează prin mişcări circulare. Lasă masca să acţioneze 10 minute, apoi clăteşte alternativ cu apă calda şi rece, apo aplică pe fata o cremă hidratantă.

Scrub pentru ten cu cafea
Cafeaua este un ingredient perfect pentru exfoliere.  Aceasta are efecte antiinflamatorii şi  este un bun stimulant de colagen.
REŢETA:  Vei avea nevoie de o lingură de cafea măcinată, o lingură de apă ori ulei de măsline. Poţi amesteca chiar zatul de la cafeaua de dimineaţa. Nu mai aplica cremă de faţă după exfoliere dacă foloseşti ulei de măsline, deoarece acesta este destul de hidratant.

Scrub pentru ten cu sare de mare
Sarea de mare redă stralucirea naturală a tenului.
REŢETA: Amestecă trei linguriţe de sare de mare cu patru linguriţe de ulei de migdale (de jojoba, avocado ori susan) şi jumătate de linguriţă de ulei de lavanda (sau alt ulei aromatic). Lasă infuzia 10 minute ori până sarea se dizolva complet în ulei. Aplică uşor masca pe faţă şi masează scrubul pentru ten timp de 4 minute. Lasă-l să acţioneze încă 4 minute şi apoi clăteşte.


Distribuie
..