Vrei să ai permanent o coafură REUŞITĂ? Află cele 10 SECRETE pentru a fi irezistibilă

Distribuie

Tote femeile ţin la podoaba lor capilară şi tind să arate cât mai bine indiferent de zi, timp şi bani. Ne place să mergem la saloane de frumuseţe, acesta probabil este ultimul lucru la care putem renunţa de tot. Cel puţin de 2 sau 3 ori în lună, ne place să mergem la coafor şi să ne lăsăm alintate de mâinile profesioniştilor.

Iată câteva soluţii oferite de câţiva stilişti americani de top ai revistei Reader’s Digest pentru a-ţi păstra cât mai mult forma şi volumul părului, fără prea mare risipă de bani şi efort.

1. Ca să păstrezi volumul, prinde-ţi părul în vârful capului peste noapte, iar dimineaţa nu trebuie decât să scoţi elasticul şi să te piepteni cu capul în jos.

2. Faţa de pernă din mătase sau satin nu e un moft, ci cea mai bună modalitate de a nu te trezi cu părul în toate părţile, în forme imposibil de aranjat.

3. Fă duş cu o cască de protecţie pentru păr, iar după aceea dă cu uscătorul de păr bine la rădăcini ca să refaci volumul coafurii.

4. Ca să păstrezi cât mai mult vopseaua pe păr, la intensitatea iniţială, foloseşte şampoane şi balsamuri pentru protecţia culorii. Fiecare gamă cosmetică are aceste produse.

5. Nu te spăla pe cap timp de două zile după vopsire. Culoarea are nevoie de timp ca să intre bine în textura firului de păr.

6. Dacă nu ai apucat să te vopseşti, şi ţi se văd rădăcinile, recurge la un truc: dă cu rimel pe rădăcini, mai ales la cărare sau în alte locuri vizibile. Totul e să găseşti o culoare potrivită ţie şi să ai grijă să nu te prindă ploaia.

7. Dacă ai păr gras şi nu vrei să-l speli prea des, fă-ţi cărari dese, ca atunci cand te vopseşti, şi adaugă la rădăcini pudră de talc. După ce ai aplicat pudră pe tot capul, las-o 5 minute şi îndepărteaz-o prin periere viguroasă, în toate direcţiile, deasupra căzii. Talcul va absorbi grasimea şi părul nu va mai arăta uleios.

8. Dacă ai păr ondulat şi ţi-e teamă să nu se strice buclele în somn, poţi folosi o plasă de păr. E foarte eficientă.

9. Înainte să pui plasa, dă cu fixativ pe bucle. Dimineaţa nu va fi nevoie decât să scoţi plasa şi buclele nu vor mai necesita prea mari corectări.

10. Dacă totuşi părul şi-a pierdut din volum, pune pe vârfurile degetelor puţin gel de păr cu fixare puternică şi masează-l la rădăcinile părului.


Distribuie
..