VIDEO Eşti o persoană stresată? Eliberează-ţi tensiunea prin masaj SUEDEZ

Distribuie

Patricianul olandez Johan Georg Mezger este cel care a dezvoltat tehnica masajului suedez. Acesta a fost introdus în gimnastica medicinală în secolul al XIX-lea de către psihologul Pehr Henrick Ling din Suedia. Acesta a creat un sistem de masaj care avea la bază tehnici folosite de grecii şi romanii din Antichitate şi care ofereau numeroase beneficii la nivel fizic.

Există o mulţime de tipuri de masaj care ajută organismul să se simtă bine, însă medicina teraputică recomandă masajul suedez, care a devenit unul dintre cele mai cunoscute şi mai apreciate.

Graţie beneficiilor sale aduse în ceea ce priveşte relaxarea şi îmbunătăţirea stării fizice, acest tip de masaj este foarte solicitat în rândurile adulţilor.

Masajul suedez este întâlnit foarte des în centrele spa, unde terapeuţii îl practică des, datorită beneficiilor sale. Acesta implică o serie de tehnici şi mişcări diverse, de la frământat până la atingeri uşoare şi poate combate durerea, îmbunătăţeşte circulaţia sanguină, ajută la recuperarea în urma unei răni, conţine o formă de terapie pentru persoanele anorexice şi depresive.

Eficienţa masajului chinezesc este grandioasă, iar faptul că este practicat din ce în ce mai des demonstrează că are efecte. Printre beneficiile masajului se numără şi:

– dilatarea vaselor sanguine;

– prevenirea rănilor;

– detensionarea nervoasă;

– îmbunătăţirea sistemului circulator;

– îmbunătăţirea sistemului endocrin;

– îmbunătăţirea sistemului respirator;

– îmbunătăţirea sistemului digestiv;

Specialiştii recomandă masajul suedez pentru că dilatează vasele de sânge şi îmbunătăţeşte circulaţia. Astfel, toxinele sunt eliminate din corp, creşte numărul celulelor roşii, care protejează corpul de anemie.

Masajul mai protejează muşchii şi este indicat atleţilor, pe lângă persoanele obişnuite. Acesta relaxează musculatura şi detensionează, permiţând organismului să se vindece în mod natural.


Distribuie