Vezi cum poţi să prepari acasă cele mai hidratante MĂŞTI pentru tenul tău, pe timp de iarnă

Distribuie

Pielea are de suferit pe timpul iernii din cauza frigului, vântului și umidității. Pentru a păstra un ten luminos și hidratat trebuie respectate câteva reguli de bază, iar tenul trebuie îngrijit cu mai multă atenție, cu produse cosmetice hidratante sau cu preparate de casă amestecate din elemente naturale.

Tenul este mai sensibil pe perioada de iarnă, din cauza frigului  se deshidratează mai ușor și se exfoliază, scrie sanatate.alba24.ro. De acea cosmeticienii recomandă creme grase de față și chiar și creme de protecție solară în zilele cu multă zăpadă sau în zilele însorite dar foarte reci.

Pe timpul iernii se impune de asemenea evitarea fondurilor de ten de tip spumă, care usucă pielea și se recomandă fonduri de ten hidratante aplicate pe față dup ce crema a fost total absorbită.

Pentru a avea un ten luminos o dată pe săptămână se impune și utilizarea unei măști bogată în elemente nutritive. Uleiul de măsline poate fi folosit în combinații care se potrivesc fiecărui tip de ten, iar amestecurile se pot prepara și acasă.

Pentru orice tip de ten puteți încerca masca de ulei de măsline cu albuș de ou, care pe lângă efectul hidratant este recomandat și pentru efectul de lifting.

Pentru a face această mască amestecați o lingură de ulei de măsline cu zeama de la un sfert de lămâie, albușul unui ou și o lingură de fulgi de ovăz. Toate ingredientele se amestecă în blender iar preparatul se aplică, proaspăt pe față.

Masca se lasă 20 de minute după care se clătește cu apă călduță, fără săpun.

O altă variantă a acestei măști de față, care luminează și hidratează tenul, presupune să amestecați o lingură de ulei de măsline cu trei picături de suc de lămâie și o ceașcă de ovăz fiert și răcit.

Această mască care are un conținut mai mare de fulgi de ovăz este și exfoliantă. După ce o aplicați pe față trebuie lăsată 20 de minute.

După timpul indicat fața se clătește cu apă călduță și mai apoi se aplică o cremă hidratantă.


Distribuie
..