Vezi câte beneficii are uleiul de SUSAN pentru sănătate şi frumuseţe

Distribuie

Cunoscut pentru mineralele şi vitaminele pe care le conţine, uleiul de susan aduce multe beneficii sănătăţii. Istoria lui începe în urmă cu 5.000 de ani, când era foarte folosit la curţile faraonilor. Vezi mai jos cum să-l foloseşti pentru a profita din plin de toate calităţile sale nemaipomenite.

Bogate în mangan, cupru, calciu, fier, zinc, vitaminele B6, A şi E şi triptofan, seminţele de susan sunt recomandate în foarte multe afecţiuni, la fel şi uleiul presat la rece, informează ziarulevenimentul.ro

Fitoterapeuţii recomandă acest produs tuturor persoanelor care suferă de hipertensiune arterială ori au probleme cu decalcifierea osoasă.

Zincul şi calciul întăresc oasele, fiind de ajutor în osteoporoză, iar cuprul combate simptomele artritei reumatoide. Uleiul de susan este foarte indicat în masaj, fiind un ingredient foarte valoros şi în produsele de îngrijire a pielii.

Înmoaie pielea, părul şi este recomandat tuturor tipurile de ten.

Previne diabetul, problemele legate de tranzitul intestinal şi reglează tranzitul intestinal.

Foarte indicate sunt şi spălăturile bucale cu ulei de susan, care ar trebui să se facă zilnic. Practic, se ia o lingură de ulei şi se plimbă prin gura maximum un sfert de oră, apoi se aruncă şi se clăteşte cavitatea cu ceai de muşeţel ori apă caldă în care s-a dizolvat puţin bicarbonat de sodiu. 
Ca tratament intern, fitoterapeuţii recomandă consumul unei linguri de susan pe zi, care poate fi adăugată în mâncare ori în salate.

De reţinut!

Tratamentele fitoterapeutice vin în completarea celor alopate. Persoanele care ne-au adresat întrebări pot folosi reţetele doar după ce au discutat cu medicul specialist, care le-a stabilit şi un diagnostic.

Femeile însărcinate trebuie să consulte medicul înainte de a apela la farmacia naturii. Este adevărat că medicina naturistă are girul timpului şi efectele ei benefice se cunosc, dar nu trebuie ignorat sfatul medicului.

 


Distribuie
..