Vezi 5 secrete INEDITE despre PĂR, oferite de experţi

Distribuie

Nu în zadar stau vedetele în preajma credincioșilor lor stiliști, pentru că, stând în preajma lor, reușesc să aibă o tunsoare care face vâlvă, un păr sănătos și frumos și învaţă câteva trucuri. Descoperă mai jos 5 dintre cele mai importante secrete despre păr învățate de la hair stiliști.

1. Vârfurile despicate nu dispar dacă le ignori

Poate părea complet lipsit de logică să îți tai părul dacă vrei ca acesta să crească și, de multe ori, pentru că vrem să avem părul lung, uităm să îl tundem luni de-a rândul, scrie fabuloase.ro. Hair stilistul Halli Bivona spune că e o mare greșeală: „Ca să îți lași părul să crească, e bine să aștepți puțin mai mult ca de obicei între tunsori. Problema e că, atunci când vârfurile se despică, trebuie să le tunzi, pentru că altfel firul de păr se va despica mai mult și va fi nevoie ca la următoarea tunsoare să scapi de mai mult din lungimea părului pentru a-l menține sănătos”.

2. Poți face întotdeauna ceva în legătură cu culoarea părului

De obicei, femeile sunt constant îngrijorate, dacă își vopsesc părul: dacă o culoare e prea deschisă, dacă o alta e prea închisă. Adevărul este, susține stilistul „atunci când îți colorezi părul, e cea mai pregnantă nuanță. Lasă să treacă o zi, spală-l, apoi decide dacă noua ta culoare îți place sau nu și dacă vrei să faci ceva pentru a o schimba”.

3. Textura naturală a părului tău e mai bună decât crezi

Ne dorim, mereu și cu încăpățânare, exact ce nu avem. Dacă ai părul ondulat, nu visezi decât la părul complet lins și reciproca e la fel de valabilă.

Bivona explică: „Ne convingem că părul nostru nu e suficient de bun, că nu rămâne ondulat sau că se umflă din pricina umezelii. Adevărul e că dacă alegem să ne tratăm părul așa cum ne tratăm pielea tenului, folosind produse potrivite pentru orice zonă cu probleme, poți să îți îmbunătățești textura naturală a părului”.

4. Nu toate șampoanele și balsamurile sunt la fel

Acesta este unul dintre secretele cele mai evidente, dar și unul dintre cele care sunt cel mai dificil de acceptat: unele dintre șampoanele și balsamurile pe care le-ai folosit toată viața și pe care le cumperi de la supermarket îți fac mai mult rău decât bine.

Stiliștii susțin că ne putem răsfăța cu un șampon și un balsam mai scumpe, pentru a încerca să reducem din daunele făcute de poluare, ustensilele cu care ne coafăm și vopseaua de păr: „În timp ce unele mărci s-au îmbunătățit, de-a lungul anilor, altele au păstrat aceeași formulă, cu silicon, parabeni și sulfați, care acționează rapid, dar nu fac niciun bine părului”.

5. Investește într-un coafat, din când în când

Nimic nu se compară cu momentul în care ieși de la salon cu noua ta coafură proaspătă. Așa că, din când în când, spun specialiștii, ar trebui să ne aranjăm părul la un stilist, mai ales atunci când ne pregătim de un eveniment important, indiferent dacă e vorba de un interviu pentru o slujbă sau de o petrecere. „E destul de ieftin un aranjat cu peria și e destul de ușor să arăți foarte bine și să eviți orice alte emoții legate de el”, spune Bivona.

 


Distribuie