Vârsta SÂNILOR tăi este de fapt vârsta ta biologică

Distribuie

Sânii spun cu precizie vârsta femeilor şi asta pentru că ţesutul din care sunt alcătuiţi este cel care dă vârsta biologică a femeii. În plus, o serie de studii au dovedit că sânii îmbătrânesc mai repede decât alte părţi ale corpului femeii.

Ţesutul din care sunt făcuţi sânii este cel mai sensibil la ritmul biologic al femeii, aşa că aceştia marchează primii trecerea timpului scrie sanatateata.ro.

Îmbătrânirea ţesutului mamar începe de la vârsta de 20 de ani şi continuă lent până la menopauză când procesul se accelerează rapid. Sarcina şi perioada de alăptare sunt în egală măsură momente de ntinerire şi îmbătrânire a sânilor. Sarcina îi întinereşte, iar perioada de alăptare îi îmbătrâneşte, dar reduce considerabil riscul de a face cancer mamar.

Oricum, sânii unei femei sunt cu doi-trei ani mai în vârstă decât restul corpului şi asta din cauza hormonilor feminini. Estrogenul poate provoca un efect asemănător histaminei şi prin aceasta accelerează procesele de îmbătrânire.

Poţi compensa aceste fenomene naturale printr-o alimentaţie bună şi un aport crescut de antioxidanţi. În plus este mereu foarte important să porţi un sutien cu adevărat pe măsura ta, în condiţiile în care 8 din 10 femei nu poartă sutienul potrivit.


Distribuie
..