Unghiile tale arată de ce boală suferi. Analizează-le

Distribuie

Cu siguranţă îngrijeşti zilnic de unghiile tale, însă probabil nu dai atenţie unor detalii mici, cum ar fi apariţia unor dungi sau a unor culori ciudate. Află însă că unghiile sunt un indicator adevărat al unor afecţiuni ale organismului.

Verificarea unghiilor pentru următoarele anomalii te poate ajuta să descoperi semne de avertizare timpurie.  Aşadar, şterge oja  de pe unghii şi priveşte-ţi-le  cu atenţie.

Unghiile palide
Dacă ai unghii palide este posibil să ai anemie, o boală a sângelui caracterizată de un număr scăzut de celule roşii în sânge.  Mai grav, unghiile palide ar putea fi, de asemenea, un semn de diabet zaharat precoce sau boli de ficat.

foto:.doctorulzilei.ro

Exfolierea unghiilor
Dezlipirea stratului extern de cel intern al unghiei se datorează carenţei de fier, vitamina B sau siliciu.  Aceasta problemă apare mai ales la persoanele în vârsta de 50 de ani, când producţia de hormoni se diminuează şi unghiile sunt mai puţin hidratate, deci mai fragile.
foto: sanatate.bzi.ro

Unghii galbene sau îngroşate
Unghiile îngroşate sunt caracteristice ale unor infecţii fungice care traversează toată zona unghială. Medicul îţi poate prescrie un medicament oral, care va ajunge la întreaga lăţime a unghiilor infectate.

foto: reportal.ro

Linii întunecate
Liniile verticale negre de pe patul unghial nu ar trebui să fie trecute cu vederea.  Acestea pot fi un semn distinctiv de melanom, care necesită depistarea precoce pentru a fi tratat. Lasă pentru o peroadă de timp unghiile fără ojă pentru a putea depista la timp acest melanom. Asta nu înseamnă că ar trebui să renunţi la ojă. Radiaţia solară pătrunde mai greu prin  ojă, astfel încât un strat va oferi o barieră adecvată de la soare.

Unghii  subţiri
Dacă unghiile tale par să se rupă la cea mai mică atingere, ar putea însemna că ai probleme cu tiroida. Această glandă din gât reglează metabolismul şi energia. Insuficienţa de hormoni tiroidieni  duce la pierderea părului şi la  unghii fragile,  care cresc încet.

Linii albe
Liniile albe orizontale care acoperă întreaga suprafaţă a unghiilor ar putea fi un indiciu al unei boli renale, anomalii hepatice, sau o eventuală  lipsă de proteine şi alţi nutrienţi. Petele sau dungile albe cu toate acestea, sunt probabil doar rezultatul unei traume la baza unghiei.

foto:dermestet.ro

Unghii albastre
O unghie albastră este un indiciu că nu ai suficient oxigen la vârful degetelor.  Acest lucru ar putea fi cauzat de o boală respiratorie sau o problemă vasculară numită boala Raynaud, care este o afecţiune rară a vaselor de sânge.


Distribuie
..