Uleiurile esențiale, miracolul din natură! Cum să le folosești și la ce sunt bune

Distribuie

Folosite frecvent pentru tratamente cosmetice corporale și pentru păr, uleiurile esențiale sunt tot mai mult întrebuințate și pentru ten, fiind apreciate nu numai pentru beneficiile aduse pielii, ci și stării generale de sănătate.

Aceste substanțe uleioase extrase din plante, dintre care multe sunt aromate (ca de exemplu cel de trandafir, floare de portocal, de mandarin, de iasomie, de mentă, etc, etc), sunt utilizate de mii de ani, fiind considerate unele dintre cele mai active substanțe din cosmetica naturistă, scrie libertatea.ro.

Virtuțile lor se observă și în plan emoțional, întrucât reduc stresul și induc o stare de confort și armonie. Au un puternic efect antiseptic, ajută la detoxifierea organismului și la regenerarea celulară, prevenind îmbătrânirea prematură.

Timpul de absorbție al unui ulei esențial variază în funcție de masa lui moleculară, dar este totdeauna foarte mic, de maximum 15 secunde. Prin urmare, produsele care conțin asemenea uleiuri intră foarte repede în piele, fără a lăsa luciu și senzație de grăsime. În plus, contribuie la creșterea rezistenței pielii.

Uleiurile esențiale trebuie alese ținând cont de tipul de ten și este de preferat să fie aplicate noaptea. Unele dintre ele sunt utile și pentru pielea grasă, contribuind la controlarea secreției glandelor sebacee și la prevenirea apariției punctelor de grăsime tipice acestui tip de ten.

Foarte utile pentru tenul uscat, aceste uleiuri trebuie folosite înainte de machiaj, ele conferind elasticitate pielii și asigurând o aplicare omogenă a fardurilor.

Câte o picătură se poate pune punctual în zone deshidratate, cum ar fi nasul sau bărbia. Aplicate în cantitate mică pe pomeți sau pe buza superioară dau o strălucire o strălucire specială acestor părți ale feței, scrie Agerpres.

Ca regulă generală, se pun câteva picături de ulei esențial în palme, care se unesc și se freacă între ele pentru a încălzi produsul. Se apropie palmele de nas și se inspiră profund, pentru a beneficia de parfumul agreabil și sănătos al uleiului. În continuare, degetele se așează pe cele două nări și se deplasează ușor, către frunte, apoi spre urechi și baza gâtului, zonă care trebuie apăsată ușor. Fără îndoială, senzația de bine nu va întârzia să apară.


Distribuie