Trucuri pentru un SELFIE PERFECT

Distribuie

Odată cu vacanţa vine şi… albumul foto! Cum de ceva vreme selfie-ul are locul lui de cinste în orice album foto digital, iată câteva sfaturi oferite de specialiştii Samsung pentru un selfie reuşit.

1. Ai grijă ce se vede în spatele tău

Camera frontală nu e acolo degeaba. Foloseşte-o cu încredere. Analizează ce e în spatele tău. Chiar merită să intre în poză un trecător plictisit? Chiar trebuie să vadă toată lumea că nu ţi-ai făcut ordine prin cameră? Alege cu grijă locul selfieurilor.

2. Găseşte unghiul potrivit

Caută postura în care arăţi cel mai bine şi abia apoi fă poza. Întinde mâna la maximum şi aşaz-o mai sus de linia capului, astfel încât să eviţi un “nas enorm”, iar trăsăturile feţei să fie în armonie perfectă.

3. Selfie cu un scop

Încearcă să fii relevant. Chiar dacă este vorba despre tine şi zici că nu-ţi pasă ce crede lumea despre selfie-ul căruia îi vei da share, nu e chiar aşa. Un selfie apreciat şi lipsit de critici este unul care are un scop. Ai luat permisul? Ai absolvit facultatea? Ţi s-a născut copilul? Orice moment important se vede într-un anumit fel pe faţa ta. Surprinde- l şi păstrează-l într-un selfie-amintire.

4. Fii natural

Renunţă la duck face (bot de raţă) şi la posturile de model luat prin surprindere. Lumea ştie să recunoască un selfie. Şi dacă vei avea atitudinea de “oops, nu ştiam că facem poză” într-o fotografie făcută de tine, în care ţi se vede şi mâna întinsă, oamenii îşi vor face o părere proastă.

5. Foloseşte camera principală

Smartphone-urile au două camere, una principală şi una frontală. Deşi e mai comod să foloseşti camera frontală, camera de pe spatele smartphone-ului este mai performantă, iar selfie-urile vor ieşi la calitate mai bună.

6. Caută o lumină bună

Un selfie bun e pus mereu într-o lumină bună. Aşa că ai grijă să fii în preajma ferestrelor sau a unei surse naturale de lumină care trebuie să fie în faţa ta, puţin deasupra liniei ochilor, pentru ca lumina să-ţi încadreze faţa.

7. Unde-s mulţi, puterea creşte

Un selfie între prieteni e mai bine perceput decât un selfie de unul singur. Deci, dacă vrei să scapi de gura lumii care te critică pentru că-ţi faci prea multe selfie- uri, adunaţi-vă mai mulţi la poze.

libertatea.ro.


Distribuie
..