TRUCURI pentru păstrarea culorii părului vopsit

Distribuie

Ai nimerit o culoare de păr pe care vrei s-o păstrezi? Mici trucuri îţi vor menţine nuanţa neschimbată, săptămâni bune.

Cu fiecare spălare, nuanţa tinde să se estompeze. Din cauza apei, părul se usuca, cuticulele se deschid şi pigmentul de culoare iese din firul de păr. Pentru a preveni scurgerea de pigmenţi, foloseşte un şampon pentru păr colorat, cu pH acid, care închide cuticulele şi „sigilează” pigmenţii.

După o săptămână de la colorare, aplică o mască după fiecare şampon şi las-o să acţioneze 10-15 minute. Apoi, foloseşte-o în mod regulat, cel puţin de două ori pe săptămână, pentru a proteja culoarea de radicalii liberi şi pentru a-i da părului flexibilitate şi strălucire.

Părul colorat, deja sensibilizat prin atacuri chimice multiple, este afectat de folosirea frecventă aplăcii de întins părul. Sub influenţa căldurii, filmul hidrolipidic se diminuează şi se accelerează eliminarea de pigmenţi artificiali. Rezultatul: culoarea îşi pierde luciul şi, în cele din urmă, se estompează. Foloseşte doar o dată pe săptămână placa şi protejează-ţi părul cu spray-uri speciale pentru aceasta.

Există produse care au în kitul de vopsire şi un recipient cu şampon colorant. Acesta se aplică după 2 săptămani de la colorare pentru o împrospătare a culorii. Nu are amoniac şi nu usucă părul; în schimb, reface stocul de pigmenţi din firul de păr.

Fie că-l usuci cu föhnul, îl coafezi la cald sau pur şi simplu stai la soare, părul se usucă şi îşi pierde culoarea. Foloseşte în fiecare zi un balsam fără clătire, pentru a ajuta cuticulele să rămână închise cât mai mult timp. Dacă aplici balsamul doar pe lungimea firului, nu şi pe rădăcină, acesta poate fi folosit zilnic fără să îngraşe părul.

femeia.ro


Distribuie
..