Trucuri pentru îngrijirea tenului iarna

Distribuie

Ten uscat și iritat, buze crăpate, păr fragil și lipsit de strălucire? Simți că vremea rece ți-a adus și ție una dintre aceste neplăceri și nu știi cum să o remediezi? Până și mâinile ți-au devenit aspre, iar călcâiele sunt uscate și crăpate? Iată câteva trucuri care te vor ajta să îți menții pielea îngrijită și hidratată toată iarna.

● Folosește în fiecare dimineață o cremă hidratantă cu glicerină,care va catifela tenul și îl va apăra de deshidratare și iritații. Masează foarte bine crema pe care o aplici, pentru ca aceasta să pătrundă în profunzime în piele și să îi mărească elasticitatea.

● Mască hidratantă pentru ten: se amestecă o banană cu un ou, o lingură cu miere și o cană cu fulgi de ovăz fierți  în lapte. Se aplică amestecul  obținut pe față, prin mișcări circulare și se lasă să acționeze 15 minute. Se clătește apoi cu apă călduță.

● Masca cu mere ajută pielea deshidratată  și lipsită de elasticitate să își revină imediat, de aceea este ideală pentru tenul uscat. Se rade un măr pe răzătoare și se amestecă cu un albuș bătut. Se aplică masca pe față în strat uniform,iar după câteva minute se clătește tenul cu apă caldă din abundență.

● Aplică pe față miezul obținut de la câteva boabe de struguri, iar după câteva minute clătește tenul cu apă rece.Pielea ta va fi hidratată și protejată împotriva ridurilor.

● Folosește un gel-cremă atunci când faci duș, iar după baie, aplică pe pielea umedă un ulei de corp hidratant sau un unt de corp. În locul laptelui de corp poți folosi ulei de măsline, pe care îl aplici imediat după baie și îl lași să intre bine în piele. Tot după duș poți aplica prin mișcări circulare o cremă specială pentru bust.

De asemenea, pentru a îndepărta celulele moarte și pentru a permite intrarea cremei  în piele, exfoliază-ți pielea o dată pe săptămână.

● Masează-ți  în fiecare seară picioarele cu vitamina E ,apoi pune-ți o pereche de șosete de bumbac. Vei reuși astfel să previi uscarea călcâielor. O dată pe săptămână se țin picioarele într-un vas cu apă călduță și uleiuri esențiale, timp de 15 minute. Cu ajutorul unei pietre ponce se freacă călcâiele și zonele cu piele aspră ,apoi se șterg picioarele cu un prosop moale.Se masează apoi cu ulei de măsline și se țin în șosete groase până dimineața.

● Tot pentru călcâie crăpate se amestecă într-un lighean apă caldă cu o cană cu oțet de mere și se țin picioarele câteva minute în el. Cu ajutorul unei pietre ponce se exfoliază zona cu piele îngroșată, se șterge apoi cu un prosop moale și se aplică puțină margarină, în strat uniform. Se trag în picioare șosete de bumbac și se lasă să acționeze până dimineața.

● Pentru a preveni uscarea și crăparea buzelor, folosește doar balsam de buze atunci când temperaturile sunt foarte scăzute.

● O dată pe săptămână aplică pe gât și pe decolteu o jumătate de banană zdrobită, deoarece este hidratantă și bogată în vitamine. După 15 minute, se curăță pielea cu apă caldă.

● Pentru regenerarea părului, se amestecă  două gălbenușuri, o linguriță cu ulei de măsline, o linguriță de iaurt și două lingurițe cu miere, până se omogenizează. Masca obținută se aplică pe părul curat, apoi se acoperă capul cu o folie. Se lasă să acționeze o jumătate de oră, apoi se clătește bine.

● Pentru a preveni uscarea mâinilor, folosește o cremă hidratantă cu glicerină, de 3-4 ori pe zi.

● În fiecare seară îți poți masa mâinile cu o loțiune hidratantă preparată în casă dintr-o lingură de glicerină amestecată cu o lingură cu miere și două lingurițe cu suc de lămâie. Se masează bine mâinile și se lasă amestecul să pătrundă în piele.

Sursa: tmpress.ro


Distribuie