Trucuri naturale pentru un bronz uniform şi rapid

Distribuie

Pielea fiecaruia este diferită când vine vorba de expunerea la soare. Unele tipuri de piele, de exemplu cele mate, au o toleranţă ridicată la expunerea solară, pe când altele, mai deschise la culoare, au nevoie de o pregărire preventivă

Descoperă câteva secrete pentru accelerarea  efectului de  bronz  pe pielea ta:

Uleiul de morcovi
Cu siguranţă e nou pentru tine faptul că morcovul este ideal pentru pregătirea pielii pentru bronz. Este uşor de folosit zilnic şi extrem de bogat în betacaroten (bazat pe cofeină şi adios de morcovi), acesta este perfect pentru a dărui strălucire pielii.
Datorită conţinutului său de provitamina A, uleiul activează melanogeneza pielii şi o ajută să crească rezistenţa la razele UV. De asemenea pregăteşte epiderma cu delicateţe şi naturaleţe pentru soarele din vacanţă. Este perfect pentru a prelungi bronzul şi poate fi folosit oricând după o zi de plajă.

Cum să prepari?
Amestecă o sticluţă de 100 ml de ulei de morcovi cu 20 de picaturi de ulei esenţial de morcovi. Mixează şi foloseşte în fiecare dimineaţă pe faţă şi corp, cu 3-4 săptămâni înainte de expunerea la soare.

 

Urucum, pentru a intensifica bronzul pielii

Urucum este o plantă originară din Amazonia, folosită de către indieni pentru a se proteja de ţânţari şi soare. Datorită culorii sale roşii a acestei plante,  indienii îşi datorează porecla de „piei rosii”.

Datorită acestui cocktail de nutrimente, urucum pregăteşte pielea pentru soare şi păcăleşte producţia de melanina ce se află la originea bronzului. Este perfect în a proteja pielea împotriva îmbătrânirii sau în îngrijirea de după expunerea la soare.

Cum să prepari?
Într-o sticlă, amestecă 100 ml de ulei de caise cu 10 g de urucum. După ce mixezi lasă consistenţa  la macerat timp de câteva zile, ferită de lumină. Strecoară  şi varsă uleiul obţinut într-o sticlă. Foloseşte în fiecare dimineaţă  pe faţă şi corp.
ATENŢIE: acest ulei nu înlocuieşte cremele solare. Aplică întotdeauna o loţiune protectoare cu un factor de protecţie ridicat.

Bergamota, pentru un bronz rapid

Este perfectă împotriva stresului şi anxietăţii sau pentru a-ţi  parfuma casa. Dar ea este extraordinară şi pentru piele. Folosită în cantităţi mici, uleiul esenţial de bergamotă favorizează bronzarea şi regenerează epiderma. Foarte utilă în cazul petelor pielii, ea ajută la eliminarea semnelor repartizând pigmenţii de melanina în mod uniform. Este un aliat perfect tot timpul anului.

Cum să prepari?
Amestecă  trei  picături de ulei esenţial de bergamotă cu 100 de picături de ulei vegetal, precum cel de argan sau cocos într-o sticlă. Mixează bine şi aplică în fiecare zi pe faţă şi corp.
ATENŢIE: uleiul esenţial de bergamotă este extrem de fotosensibil. Respectă strict doza şi aplică întotdeauna o cremă protectoare cu factor de protecţie ridicat, atunci când te expui la soare.

 

Nu ezita să încerci  trucurile de mai sus şi te vei convinge de efectul acestor  uleiuri pentru pielea ta.


Distribuie
..