Trucuri naturale pentru dinţi albi şi strălucitori. Iată cum îţi poţi înălbi dantura la tine acasa

Distribuie

De câte ori nu le-ai văzut pe starurile de la TV afişând un zâmbet impecabil, de un alb strălucitor? Deşi multe dintre ele au apelat la medicii dentişti în acest sens, există o serie de trucuri pe care poţi să le aplici şi tu, cu succes, pentru a obţine un zambet de star.

Pasta de dinţi făcută în casă
Amestecă puţin bicarbonat de sodiu cu pasta ta de dinţi obişnuită şi spală-te pe dinţi cu această pastă o dată pe zi. Clăteşte apoi cu apă de gură.

Capşunile
Ai nevoie de câteva căpşuni din care să faci un piure. Aplică această pastă pe dinţi cu ajutorul periuţei sau degetului şi lasă să acţioneze timp de câteva minute (între 2 şi 5), scrie bzi.ro. Căpşunile sunt bogate în acid malic, iar acesta te ajută să elimini petele de pe smaltul dinţilor. După ce clăteşti cu apă, spală-te pe dinţi cu o pastă de dinţi cu fluor.

Sare şi ulei esenţial de menta
Amestecă jumătate de lingură de bicarbonat de sodiu cu puţina sare şi adaugă o picătură de ulei esenţial de mentă, apoi periază-ţi dinţii. Particulele din bicarbonatul de sodiu vor acţiona ca un polizor pe suprafaţa dinţilor şi îi vor curăţa în profunzime. În plus, în combinaţie cu apa, această mixtură va diminua petele, iar tu vei obţine un zâmbet mai strălucitor.

Fructe, legume şi lactate
Fructele şi legumele crocante acţionează pentru îndepărtarea petelor şi a mâncării rămase pe dinţi. Ele te vor ajuta să produci mai multă salivă, iar acest lucru va ţine la distanţă bacteriile şi va ajuta la albirea dinţilor. Lactalele sunt o sursă bogată de calciu şi fosfor şi te vor ajuta să îţi protejezi smalţul dinţilor.

Uleiul de măsline
Seara, după ce te-ai spălat pe dinţi, înmoaie o cârpă curată în puţin ulei de măsline extra virgin şi curăţă dinţii uşor.

Portocala
Portocala, de fapt coaja de portocală, te ajută să-ţi albeşti dinţii într-un mod cât se poate de natural. Pur şi simplu decojeşte o portocală şi foloseşte-o ca un agent abraziv înainte să te speli pe dinţi cu o pastă care conţine fluor. Metoda va da rezultate în câteva zile, de aceea se recomandă să o foloseşti cel puţin o săptămână.

Cenuşa de lemn tare
Un alt remediu natural este curăţarea dinţilor cu cenuţă din lemn tare. Aceasta ajută la albirea dinţilor datorită faptului ca are în componenta hidroxid de potasiu, iar acesta acţionează ca un agent de albire. Totuşi, această metodă naturală nu este recomandată pe termen lung întrucât potasiul dăunează smalţului dinţilor.

Cărbunele
Cărbunele face minuni în albirea dinţilor care şi-au pierdut strălucirea. Este o metodă veche, folosită mai ales în mediul rural, care acţionează cu succes dacă este aplicată pentru o perioadă mai lungă de timp. Freacă încet dinţii timp de 30 de secunde până la un minut, clăteşte cu apă şi apoi spală-te pe dinţi cu periuţa aşa cum faci de obicei.

Există şi varianta cărbunelui vegetal sub forma de pulbere. Dizolvă 150 de ml într-o cană cu lapte cald şi bea-l dimineaţa şi seara, timp de două săptămâni, pentru o perioadă de maxim şase săptămâni pe an.


Distribuie
..