Trucuri de stil pentru femeile cu şolduri late

Distribuie

Conformaţia de tip pară este cea mai dificilă în rândul femeilor. Pentru a avea un corp fin şi cu forme evidenţiate, trebuie să purtăm haine care să ascundă şoldurile late. Vă propunem câteva trucuri stilistice, care să vă ajute să arătaţi bine şi să scăpaţi de complexul conformaţiei de tip pară.

Pentru un look sexy, optează pentru pantaloni uşor evazaţi de la jumătatea coapsei în jos. Aceştia constituie o replică cu volum echilibrat pentru şolduri.

Se recomandă pantaloni şi fuste cu talie joasă. Diferenţa vizibilă dintre şolduri şi talie nu are nici un folos. Coborând linia taliei, corpul devine mai bine proporţionat.

Trebuie să evitaţi curelele strânse în talie. Accentuând îngustimea taliei, se lărgesc şoldurile. Renunţaţi la hainele prea strâmte, cât şi la cele prea largi. Ajustarea corectă pe corp este foarte importantă pentru „cursivitatea” siluetei.

În partea superioară a corpului se recomandă să folosim culorile deschise, iar în partea inferioară pe cele închise. Această abordare cromatică redirecţionează atenţia de la amplitudinea şoldurilor către bust sau către faţă.

Evitaţi dungile orizontale la pantalon sau la fuste. Ele arată corpul chiar mai lat decât este.

Sunt recomandate şi jachetele destul de lungi. Hainele 3/4 sau deasupra genunchiului sunt foarte indicate, deaorece ascund şoldurile.

Purtaţi cizme. Indiferent de stil, cizmele (în mod special cele cu toc) sunt flatante.

Femeile cu şolduri late trebuie să evite fustele mini. Acestea atrag atenţia asupra şoldurilor. Fustele lungi sau 3/4 fluide, fustele-pantalon şi pantalonii evazaţi creează o diversiune optică, făcând ca lăţimea şoldurilor să nu mai pară atât de mare comparativ cu poalele.

La pantaloni, purtaţi doar tocuri înalte. Ele subţiază silueta.

Bijuteriile îndrăzneţe, eşarfele sau pălăriile sunt accesorii indispensabile. Ele atrag atenţia asupra feţei.


Distribuie
..