TRUCURI ca să nu te iriţi după EPILAT

Distribuie

Cum îţi îngrijeşti pielea după ce îndepărtezi firele inestetice de pe faţă? Cum eviţi iritaţiile după ce îndepărtezi punctele negre? Iata câteva metode sigure şi la îndemână pentru ca ritualul tău de frumuseţe să fie unul reuşit.

Tenul curat şi pielea catifelată necesită o îngrijire adecvată. Fie că îţi pensezi sprâncenele sau îţi epilezi mustaţa, că îţi îndepărtezi câteva fire de sub barbă sau îţi scoţi punctele negre, pielea va rămâne puţin iritată. Pentru ca totul să fie în regulă, nu trebuie decât să ţii cont de doi paşi foarte importanţi: dezinfectarea şi calmarea.

Epilarea mustăţii

Zona de deasupra buzei superioare, mai exact perişorul de la mustaţă, se poate epila cu o fâşie subţire de ceară caldă. Nu încerca acasă epilarea cu benzi reci. Dar, dacă alegi această variantă, poţi îndepărta surplusul de ceară cu ulei pentru bebeluşi.
Dezinfectează pielea cu puţin tonic. Uleiul de gălbenele calmează foarte bine, fiind un produs recunoscut pentru proprietăţile calmante mai ales pentru tenul sensibil şi cel cuperozic. Dacă nu ai ulei de gălbenele, încearcă să plimbi pe zona respectivă un cub de gheaţă. În cazul în care îţi apar bubiţe după epilat, poţi încerca o cremă pe bază de nistatină sau un antibiotic pudră. Pe ambele le poţi procura de la farmacie.

unica.ro


Distribuie
..