TRENDUL verii – buclele. Află CUM le poţi îngriji

Distribuie

Vara asta buclele sunt din nou la modă. Mai precis, buclele lejere. Se știe că femeile sunt adesea nemulțumite de părul lor. Femeile cu părul drept își doresc un păr ondulat, iar cele care au un păr ondulat natural, nu reușesc să îl „îmblânzească”. De aceea, ne-am gândit să venim cu o serie de sfaturi pentru ambele situații.

Secretul unui păr cu bucle bine definite: Keratina

Părul este compus din keratina în proporție de 95%. Keratina este responsabilă pentru elasticitatea, strălucirea și rezistența părului. Această proteină naturală ne protejează părul împotriva factorilor nocivi externi, precum radiațiile UV, vânt, umiditate, poluare, coloranți chimici. Stocul de keratină se diminuează în timp din cauza factorilor nocivi externi, așa că folosirea unor produse de îngrijire și styling cu keratină poate compensa aceste neajunsuri.

Produsele de îngrijire și styling care conțin keratină ne ajută, pe de o parte, să fixăm buclele, iar pe de altă parte să îmblânzim părul creț. Așadar, fie că ai un păr natural creț, fie că vrei să îl ondulezi, keratina este un ingredient de nădejde.

În comerț se găsesc numeroase produse profesionale de îngrijire și styling pe bază de keratină: șampoane, balsamuri, spray-uri de păr, măști de păr sau fixative. De asemenea, poți achiziționa keratină vegetală pe care să o adaugi în șamponul sau balsamul de păr obișnuit.

Cum să îți ondulezi părul ?

Pentru a obține bucle lejere și bine definite, în același timp, ai la dispoziție mai multe instrumente: placa, ondulatorul sau bigudiurile. Noi îți recomandăm ultima variantă, pentru că placa și ondulatorul îți pot distruge părul.

Bigudiurile în variantă elastică, moi şi flexibile sunt alegerea cea mai bună pentru ondularea părului.

Pentru a obține un păr ondulat piaptănă-ți bine părul după spălare și aplică un spray cu keratină, care va fixa și defini buclele, împiedicând electrizarea șuvițelor când acestea se vor usuca.

Apoi, ia câte o șuviță de păr și ruleaz-o pe bigudiu. Bigudiurile nu ar trebui prinse chiar lângă scalp, ci în zona urechilor. În acest fel, buclele vor avea un aspect mai natural. Le poți lasă peste noapte sau timp de câteva ore, în funcție de cât de definite vrei să fie buclele. La sfârșit, aplică un fixativ, pentru că buclele să se mențină mai mult timp.

Cum să îngrijeşti părul ondulat?

Dacă ai fost înzestrată de la natură cu un păr creț sau ondulat, se întâmplă adesea să nu reușești să îl ții sub control. Fie stă în toate direcțiile, fie se încurcă rapid sau se piaptănă foarte greu.

Iată câteva sfaturi pentru îmblânzirea părului creț :

  • Spală părul mai rar și, dacă este posibil, lasă-l să se usuce singur, pentru că foenul îl deteriorează și îl face să stea în toate direcțiile.
  • Utilizează un șampon și un balsam cu keratină și /sau unt de shea, care va îmblânzi buclele rebele.
  • De câteva ori pe săptămâna aplică o mască cu uleiuri naturale care să revitalizeze și să confere suplețe părului.
  • Dacă vrei să separi și să definești buclele mai bine.
  • Foloseşte un pieptene cu dinţii mari, din lemn, special pentru bucle.
  • Evită tunsorile cu trepte. Buclele îţi vor scăpa de sub control.

Sperăm că aceste sfaturi îți vor fi de ajutor. Nu ezita să ne împărtășești secretele tale!

unica.ro


Distribuie
..