Tratamente pentru părul ARS! Uite ce remedii poţi încerca

Distribuie

Părul se poate arde de la tratamente agresive, substanțe corozive, placa de păr sau ondulatorul preferat, dar și de la vopsit. Vezi ce tratamente și remedii naturiste pentru păr ars poți încerca la tine acasă.

Mască pentru păr ars

Indiferent dacă ai părul ars de la placă, ondulator, de la clorul din bazinul de înot, produsele de styling ieftine folosite luna trecută, sau de la vopsitul acasă cu o nuanță foarte deschisă, ai nevoie de remedii urgente pentru repararea în profunzime a firului de păr.

Dacă vrei, poți cumpăra măști pentru păr ars de la saloanele cosmetice, sau de pe Internet, de la firme de profil, dar acestea costă mult și uneori necesită aplicare profesională.

Cel mai simplu este să scapi de părul ars cu măști DIY, făcute de tine, în confortul casei tale.

O mască pentru păr ars care are rezultate rapide și care nu încarcă părul cu mirosuri, texturi și alte efecte neplăcute este una din ingrediente foarte la îndemână.

Pentru masca regeneratoare pentru păr ars ai nevoie de:

  • O jumătate de avocado
  • 3 linguri de miere
  • 2 gălbenușuri de țară
  • 3 linguri de ulei de cocos sau ulei de jojoba
  • 1 banană

Această mască amestecă beneficiile hidratante ale mierii și uleiurilor vegetale de calitate superioară (de cocos, jojoba, argan, migdale, etc, după preferințe) cu proprietățile regeneratoare ale gălbenușului de ou, fructului de avocado și vitaminele din banană.

Masca pentru păr ars se aplică de două ori pe săptămână, pe părul curat și umed, dar nu ud. Se înfășoară un prosop cald în jurul părului și se lasă să acționeze circa 15 minute.

După aproximativ 4 utilizări (două săptămâni), părul ars va începe să strălucească, culoarea va fi mai vie și firele se vor regenera.

Tratament pentru păr ars de vopsea și permanent

Părul ars în mod chimic, de vopsea și soluții fixatoare de permanent sau alte proceduri, este distrus în profunzime și ars dincolo de straturile superficiale.

De aceea, părul ars chimic are nevoie de tratamente speciale și îngrijire urgentă, dacă nu vrei să-l tunzi foarte scurt.

Pentru regenerare, specialiștii în cosmetică recomandă măști naturale, cu proprietăți hidratante intense, cum ar fi cele cu iaurt, miere, unt de cocos și ulei de argan.

Acestea pătrund în profunzimea firului de păr și refac structura distrusă de tratarea chimică, întărind și îngroșând podoaba capilară.

După aplicarea unui tratament cald cu ulei, lăsați peste noapte să acționeze. Dimineața, aplicați un ulei mineral și nu mai folosiți măcar două săptămâni uscătorul sau placa de păr, pentru o regenerare a hidratării în profunzime.

Remedii pentru păr ars de placă sau ondulator

Deteriorarea firelor de păr sub căldură intensă, cum ar fi cea produsă de placa de păr, ondulator sau creponator poate fi foarte gravă.

Dacă nu vrei să-ți tunzi părul scurt (deși aceasta este o opțiune pentru vară, ca să refaci firele de păr și să te simți răcorită pe caniculă), poți încerca niște remedii naturale pentru părul ars termic.

Siliconul pentru protecția părului ars este o variantă de prevenție. Multe produse de styling oferă protecție împotriva tratamentelor calde, care deshidratează firele de păr.

Dacă nu folosești vopsea de păr, încearcă un amestec de henna, iaurt simplu, ulei de măsline, 2 gălbenușuri de ou, puțină maioneză și lapte de cocos. Amestecă și aplică pasta cu henna pentru păr ars pe șuvițe pe care le rulezi spre pielea capului. La final, lasă să acționeze circa 3 ore cu o casă de baie deasupra. Spală masca cu apă călduță și aplică la rădăcina firelor de păr puțin ulei de măsline încălzit, apoi lasă să acționeze peste noapte.

Părul ars și lipsit de vitalitate poate părea tern și nicio femeie nu vrea să pară ștearsă. În plus, dacă ai părul ars, riști să pierzi o mare parte din podoaba capilară și ai nevoie urgent de tratamente și măști pentru a remedia problema.

unica.ro.


Distribuie