Tratament din două ingrediente pentru călcâie foarte crăpate

Distribuie

Călcâiele au de suferi pe timpul verii, când, din cauza încălțămintei, se pot crăpa, usca și pot apărea bășici sau bătături. Pentru a avea indiferent de anotimp călcâie frumoase, îți recomand o mască pe bază de avocado și banane, care îți face pielea moale și catifelată.

Masca este eficientă mai ales pentru călcâiele foarte crăpate!

Ingrediente:

O banană coaptă

Jumătate de fruct de avocado

Cum se prepară:

Amestecați la blender banana și avocado. Aplică pasta pe călcâie, mai ales în zonele în care vezi micile crăpături de pe călcâie.

Această mască îți lasă pielea mătăsoasă, fină ca obrazul de bebeluș și poate fi folosit indiferent de piele. Soarele poate fi o amenințare pentru piele în orice perioadă a anului, nu doar vara.

De asemenea, este eficientă și pentru persoanele care suferă de psoriazis, dermatită, scleroderma. Masca trebuie să stea pe călcâie timp de 15-20 de minute, pentru rezultate optime.

Este nu doar un tratament-minune, dar și un remediu natural, foarte ieftin, care poate fi făcut rapid, la tine acasă. Folosește-l mai ales atunci când porți papuci, sandale sau tocuri cu vedere la călcâi și prin care picioarele tale sunt expuse la soare.

Iată de ce este eficientă această mască!

Avocado conține din belșug vitamina E, care protejează pielea împotriva arsurilor solare, dar acționează și ca factor de protecție împotriva razelor UV și, deci, împotriva riscului de a face cancer de piele. Previne îmbătrânirea prematură din cauza expunerii exagerate la soare, apariția petelor. Aplicată pe tot piciorul (inclusiv talpă, degete, unghii), datorită fructului de avocado masca hrănește și unghiile. Atât bananele cât și avocado sunt bogate în vitamina B6, cunoscută ca ingredient pentru tratamentele unor boli de piele precum dermatita.

Bananele mai conțin minerale și vitamine de care organismul nostru are nevoie, în special mangeziu și potasiu. Acesta din urmă tratează scleroderma.

După ce faceți această msască, nu aruncați coaja. Dacă vă confruntați cu acnee, utilizați coaja de banană pe zonele cu probleme, masând ușor.

unica.ro.


Distribuie
..