Tratament antiacneic pe bază de pepene

Distribuie

Pepenele, fructul-vedetă al verii, este pe cât de delicios, pe atât de sănătos – și nu ne referim aici doar la dietă, ci și la faptul că pepenele poate face minuni pentru pielea ta, mai ales dacă suferi de ten gras și acnee.

Din banalul pepene îți poți prepara singură un tratament antiacneic complex și foarte eficient, compus dintr-o loțiune tonică de curățare și o mască hidratantă, cu efect miraculos asupra coșurilor. Uite cum se prepară:

Loțiune tonică de curățare, pe bază de pepene

Amestecă un pahar de suc de pepene roșu cu o jumătate de linguriță de tinctură de cimbru (o găsești la plafar). Ține amestecul la rece și curăță-ți fața cu el în fiecare dimineață. Vitaminele, mineralele și antioxidanții din pepene îți vor reda prospețimea și frumusețea tenului în scurt timp, iar tinctura de cimbru te va scăpa de acnee și va normaliza producția de sebum a pielii.

Mască hidratantă cu pepene roșu, lămâie și banană

Pasează o banană, pune o linguriță de suc de lămâie peste ea și apoi amestec-o cu două, trei linguri de suc de pepene, până când vei obține o pastă moale. Această pastă plină de vitamine, hidratantă, dar și cu efect de uscare a coșurilor deja existente va deveni în scurt timp preferata ta!

unica.ro.


Distribuie
..