Top cele mai simple şi eficiente măşti cosmetice pe care le poţi face acasă

Distribuie

Produsele cosmetice preparate de tine acasă, din ingrediente naturale, sunt poate cele mai sigure modalităţi de a obţine măşti hrănitoare, eficiente şi deloc costisitoare. Ai nevoie doar de ou, gelatină care se foloseşte în industria cosmetică, miere şi fructe sau legume.

Iată o listă a celor mai simple şi folosite măşti cosmetice pe care le poţi prepara acasă. Sunt eficiente, hrănesc în profunzime pielea şi o protejează de posibilele infecţii.

Pentru tenul uscat, una dintre cele mai folosite măşti faciale preparate în case se obţine din gelatina cosmentică, o lămâie sau portocală şi un ou.

Obţii masca perfectă pentru redarea strălucirii şi elasticităţii tenului tău, stimulând producerea de colagen, scrie ziare.com.
Gelatina se aşează pe foc, într-un vas, împreună cu sucul de la o lămâie sau portrocală.

După ce s-a omogenizat, ia vasul de pe foc şi amestecă până se răceşte, fără a se întări. Adaugă şi gălbenuşul unui ou şi masca ta este gata. Se aplică pe faţă şi decolteu şi se lasă 20 de minute să acţioneze.

O altă mască de faţă se poate obţine din miere şi avocado. Se amestecă fructul de avocado pisat cu miere şi se adaugă pe faţă seara, înainte de culcare. După 20 de minute se îndepărtează cu apă rece şi eşti gata de încă o săptămână la serviciu.

În topul celor mai la îndemână şi comune măşti faciale se află şi cea cu miere simplă, pentru că produsul poliflor sau cel de salcâm este bogat în vitamine şi minerale şi ajută la îndepărtarea sau a semnelor inestetice, hrănind în profunzime pielea.

Tot pentru pielea uscată, se foloseşte foarte mult mască facială de grefă şi miere. Se amestecă energic până se obţine o pastă omogenă şi se aplică pe faţă. După 25 de minute poţi clăti faţa şi vei repeta tratamentul de trei ori pe săptămână, pentru ca tenul tău să fie complet hidratat.

Iaurtul este un alt ingredient care poate fi folosit ca mască facială. Se recomandă cu preponderenţă persoanelor care au tenul uscat, se exfoliază, iar punctele negre nu le dau pace. Se aplică de trei ori pe săptămână, pe faţă şi decolteu şi se îndepărtează după 20 de minute.

Apa în care ai adăugat bicarbonat de sodiu poate fi şi ea o mască de faţă eficientă. Dacă nu vei aştepta să se dizolve întreg bicarbonatul, vei obţine o mască abrazivă cu care îţi vei curăţa faţa în fiecare seară pentru îndepărtarea celulelor moarte.

Pentru cearcane, ochi umflaţi sau roşii, poţi aplica fie felii de castravete pe fiecare ochi, după care aştepţi 20 de minute să acţioneze în profunzime, fie mar proaspăt. Poţi opta însă pentru pliculeţe de ceai de muşeţel, la o temperatură suportabilă, pe care le foloseşti în acelali mod.

Pentru un păr strălucitor, prepară în casă o mască din puţină miere în care ai adăugat ulei de măsline. Se aplică pe toată lungimea părului şi se îndepărtează după 30 de minute.

Poţi obţine o altă mască de întreţinere a părului tău din miere, ou şi ulei de măsline. Se aplică după ce te-ai spălat cu şampon, se masează scalpul timp de cinci minute şi se îndepărtează la duş complet. Masca poate fi aplicată de două ori pe săptămână pentru a-ţi hrăni părul în profunzime.

Balsamul preparat în casă se obţine din maioneză proaspătă, puţin ulei de măsline şi trei gălbenuşuri de ou. Se amestecă până obţii o pastă omogenă şi se aplică pe întreg scalpul, insistând pe zona vârfurilor. Menţine zona călduroasă cu un prosop pe care îl păstrezi timp de pe 20 de minute în cap.

Se îndepărtează cu şampon şi apă caldă şi se aplică de două ori pe săptămână. Este balsamul perfect pentru firul de păr despicat, deteriorat şi lipsit de strălucire. 


Distribuie
..