Top 4 remedii ieftine cu care poți vindeca ACNEEA

Distribuie

Pentru cei mai mulți dintre noi, aspectul pielii este foarte important – doar este și primul lucru pe care îl observi la o persoană. Nu toți avem pielea la fel de curată și strălucitoare, însă pentru cei cu probleme precum acneea există și soluții ieftine, de aplicat acasă. Iată-le:

Iată care sunt cele mai bune 3 remedii împotriva acneei, pe care le poți folosi chiar la tine acasă și nu îți golesc buzunarul:

Bicarbonatul de sodiu

Cea mai ieftină modalitate dintre toate să scapi de acnee este să folosești bicarbonatul de sodiu. Dacă ai pielea iritată, amestecă părți egale de apă curată și bicarbonat de sodiu și aplică pe piele ca o mască și lasă să acționeze timp de 15-20 de minute. Clătește pielea și nu uita să folosești o cremă hidratantă. Poți repeta de 3-4 ori pe săptămână.

Poți face și un exfoliant cu bicarbonat de sodiu, însă acesta nu ar trebui folosit direct pe zonele cu probleme mari (mai mult de 2-3 coșuri). Amestecă o lingură de bicarbonat de sodiu și o linguriță de apă și masează pasta pe piele cu mișcări circulare, timp de 5 minute, apoi clătește. Repetă de maximum două ori pe săptămână.

Oțet natural de mere

Acesta este foarte sănătos și foarte bun pentru piele. Oțetul natural de mere îndepărtează acneea pentru că reechilibrează pH-ul pielii și omoară bacteriile ce îți încarcă porii și provoacă apariția coșurilor. Ai nevoie de oțet de mere și apă curată și proaspătă:  amestecă o parte oțet cu 3 părți apă și curăță zonele cu probleme cu o dischetă demachiantă. Lasă 10 minute să acționeze, apoi clătește cu apă călduță și tamponează cu un prosop uscat și curat ca să usuci pielea. Folosește o cremă hidratantă potrivită pentru tipul tău de ten. Ca să scapi de acnee trebuie să repeți acest proces în fiecare seară și în câteva zile vei începe să vezi rezultatele.

Miere și scorțișoară

Cele două produse fac o combinație foarte bună atunci când lupți împotriva acneei. Scorțișoara omoară microbii, iar mierea este perfectă pentru curățarea tenului.  Trebuie să amesteci două linguri de miere cu o linguriță de scorțișoară, apoi aplici acest amestec ca o mască, pe pielea curată și uscată. O poți folosi pentru toată fața sau doar pentru zonele cu probleme.lasă masca să acționeze timp de 10-15 minute, apoi clătește bine cu apă călduță. Repetă o dată la două zile în primele două săptămâni, apoi mărește perioada între aplicări.

Ulei esențial de arbore de ceai

Uleiul esențial de arbore de ceai are proprietăți anti-fungice și anti-bacteriene. Are mai multe întrebuințări când vine vorba de rutina de înfrumusețare, însă este cel mai des folosit pentru a trata acneea. O sticluță costă în jur de 15 lei și se găsește la plafar. Cum se folosește: diluează uleiul esențial de arbore de ceai într-un pahar – o parte ulei, 9 părți apă curată – și înmoaie o dischetă demachiantă curată în soluție. Aplică pe zonele cu probleme și lasă-l peste noapte. Atenție, însă, trebuie diluat pentru că este foarte puternic! Repetă procesul de 3-4 ori pe săptămână, seara înainte de culcare. După ce se usucă, poți folosi și o cremă hidratantă ușoară.

avantaje.ro.


Distribuie
..