Tehnici cosmetice pentru un machiaj REZISTENT

Distribuie

Un machiaj rezistent prespune o pregătire temeinică a tenurilor înainte de aplicare a fardurilor. Specialiştii recomandă mai multe trucuri eficiente care menţin forma ideală a machiajului, chiar şi în condiţii dificile de temperaturi ridicate şi umiditate crescută.

Cu cât există mai mult machiaj pe ten, cu atât mai repede se va întinde, scurge şi deteriora. Această regulă se aplică în special în cazul fondului de ten, de aceea este recomandată aplicarea produsului cu o pensulă specială, ce depune un strat mai subţire.

O tehnică folosită deseori de experţi este cea a aplicării machiajului în straturi. Deci, aplicarea a două straturi mai subţiri de fond de ten, în locul unuia mai gros, este mai eficient în creşterea durabilităţii machiajului.

După întinderea fondului de ten, pentru o fixare optimă a produselor aplicate anterior, este recomandată folosirea unei pudre translucide, cruciale pentru un aspect bine definit al chipului şi pentru o rezistenţă maximă a produselor.

Pentru persoanele care au tenul foarte uscat, fondul de ten ar putea fi înlocuit cu o cremă hidratantă pigmentată.

Pentru machiajul ochilor şi al obrajilor, folosiţi un fard-cremă, apoi aplicaţi deasupra un fard pudră, în aceeaşi nuanţă. Cele două texturi fac o echipă excelentă împreună, crema ţinând pudra bine fixată, iar pudra împiedicând crema să se întindă.

Conturul ochilor este ideal să fie realizat cu un creion dermatograf rezistent la apă. Acelaşi lucru este valabil şi pentru rimel, care trebuie să fie aplicat în maximum două straturi.

Pentru machiajul buzelor, hidratarea şi exfolierea sunt două etape cruciale pentru un rezultat satisfăcător şi cu rezistenţă optimă. După aplicarea unui exfoliant pentru buze, folosiţi un balsam hidratant. Mai apoi utilizaţi un contur de buze în aceeaşi nuanţă cu cea a rujului, pentru a evidenţia forma buzelor.


Distribuie