Te întrebi de ce îţi cade părul? Iată care sunt cauzele SURPRINZĂTOARE

Distribuie

Alimentaţia nesănătoasă, dezechilibrele hormonale, stresul sau alte boli şi afecţiuni determină căderea excesivă a părului. Specialiştii spun că este normal că în fiecare zi să pierdem cel mult 100 de fire de păr. Din ce în ce mai multe femei se confruntă cu această problemă. Dacă te numeri printre ele, iată câteva informaţii care îţi pot fi de folos. Căderea excesivă a părului poate fi cauzată de alimentaţia nesănătoasă, stres, dereglări hormonale, infecţii ale pielii.

 Vitaminele, mineralele şi substanţele nutritive asimilate de organism dintr-o dietă sănătoasă asigură buna funcţionare a tuturor organelor. Alimentaţia nesănătoasă duce la apariţia carenţelor nutriţionale care provoacă subţierea şi căderea părului.

Iată câteva cauze surprinzătoare ale căderii părului:

Dereglări hormonale

Dereglările hormonale cauzate de sarcină, naştere, avort, menopauză, administrarea de anticoncepţionale perturbă ciclul natural al creşterii părului.

Boli cronice

Intervenţiile chirurgicale, accidentele severe, afecţiunile şi bolile cronice sunt alte cauze surprinzătoare ale căderii părului. Iată câteva tratamente cu ceapă care împiedică căderea părului, sunt uşor de preparat acasă, nu costă mult şi au efecte în câteva săptămâni.

Boli ale tiroidei

Hipotiroidismul este o afecţiune care are o influenţă majoră asupra organismului şi a stării psihice. Ştiai că ceaiul din frunze de nuc stopează căderea părului? Aşa cum informează bzi.ro, datorită substanţelor active pe care le conţin (ulei volatil, vitamina C, minerale), frunzele de nuc întăresc rădăcina firului de păr şi conferă strălucire.

Carenţa de fier 

Una dintre cauzele frecvente pentru căderea părului o reprezintă consumul de alimente sărace în proteine, vitamine şi minerale. Subţierea părului este influenţată în mod direct de alimentaţia noastră. Carenţa de fier din organism conduce la căderea părului, iar această problema apare mai ales în rândul femeilor.

Deficitul de fier se manifestă prin dureri de cap, oboseală, dificultăţi în concentrare. Prin urmare, cele mai bune surse de fier sunt ficatul de pasăre, spanacul, fasolea, galbenuşul de ou.

Medicamente

Antidepresivele, contraceptivele, medicamentele prescrise pentru fluidizarea sângelui, pot influenţa ciclul natural de regenerare a părului. Nu toate femeile care iau anticoncepţionale ştiu că efectul secundar al acestora poate fi căderea părului. De aceea, este foarte important să mergi la medicul ginecolog pentru a stabili ce tip de contraceptive ţi se potrivesc. De asemenea, în cazul femeilor care fac şedinţe de chimioterapie (pentru a inhiba dezvoltarea celulelor canceroase), căderea părului este inevitabilă.

Stresul

Din cauza stresului poţi pierde fire de păr în anumite porţiuni ale scalpului. Divorţul, pierderea locului de muncă sau intervenţiile chirurgicale afectează ciclul de viată al firului de păr.

Utilizarea produselor pentru înfrumuseţare

Vopsirea şi uscarea părului cu foehnul, folosirea plăcii şi a ondulatorulului pun în pericol sănătatea părului, deteriorându-l şi slăbindu-i rădăcinile.

Sindromul ovarelor polichistice

Sindromul ovarelor polichistice poate conduce la pierderea podoabei capilare. Nu dispera pentru că există numeroase tratamente naturiste pentru întărirea părului


Distribuie