Știai că lungimea sau culoarea părului te pot îmbătrâni? Uite cum să eviți asta

Distribuie

Poate că nu știai, dar hair-stiliștii au ajuns la concluzia că lungimea ideală a părului, pentru orice femeie, e cea medie, adică părul care ajunge până undeva în zona claviculelor. Da, după ani întregi în care s-a vorbit despre lungimea părului raportată la fizionomie, se pare că, în final, există o lungime universală, dacă o putem numi așa…

Și pentru că tot am început cu lungimea părului, specialiștii ne recomandă să evităm părul exagerat de lung deoarece ne îmbătrânește. Iată și alte trucuri pe care ar trebui să le știi, dacă îți dorești un look fresh, tineresc.

Evită părul foarte scurt

Dacă nu ai trăsături perfecte – in stilul Audrey Hepburn – și părul scurt te poate îmbătrâni. Ai grijă să nu îl tunzi prea băiețește, iar dacă totuși o faci, adoptă un machiaj sexy pentru a echilibra look-ul.

Alege culoarea potrivită vârstei tale

Pe măsură ce îmbătrânim, pielea noastră se schimbă și ea. Tocmai de aceea ar trebui să alegem și o altă nuanță de păr. În general culorile închise tind să îmbătrânească, însă, după o anumită vârstă, e bine să renunți de tot la nuanțele perfect uniforme și să optezi pentru șuvițe în nuanțe diferite, pentru mai multă luminozitate.

Renunță la coafurile învechite

Dacă mergi la o nuntă sau la un botez, optează pentru o coafură modernă, șic, cât mai simplă. Evită buclele exagerate, caracteristice anilor ’80… O coafură învechită nu face decât să te îmbătrânească.

Ai grijă la breton

Dacă te-ai hotărât să îți faci breton, ai mare grijă! Unul lung și perfect drept nu va face altceva decât să te îmbătrânească. Un breton asimetric, în schimb, ți s-ar putea potrivi de minune!

Îngrijește-ți părul

Un păr degradat te va îmbătrâni cu siguranță, așa că, înainte de orice tunsoare, și chiar de vopsit, e obligatoriu să îi acorzi părului tău îngrijirea de care are nevoie. Nu uita niciodată de următoarele reguli:

  • Folosește o cantitate mică de șampon. Majoritatea femeilor exagerează cu cantitățile produselor cosmetice.
  • Încearcă să-ți usuci părul natural, ori de câte ori ai ocazia. Căldura instrumentelor de styling degradează părul.
  • Folosește produse de protecție termică și solară.
  • Măcar o dată pe săptămână apelează la o mască intens hidratantă pentru păr.
  • Dacă ai părul foarte uscat, optează pentru uleiuri. Vei vedea imediat diferența!
  • Încearcă să nu îți speli părul mai des de trei ori pe săptămână. Asta este recomandarea tuturor hair-stiliștilor pentru un păr sănătos și strălucitor.
  • unica.ro

Distribuie
..