Spune „ADIO” călcâielor crăpate! Iată cinci sfaturi

Distribuie

Imediat vine vara, începem să purtăm săndăluţe cu vedere la călcâie, iar dacă acestea sunt crăpate, cu piele îngroşată, trebuie să iei rapid măsuri. Temperaturile cresc, nu mai e timp de pierdut.

Dacă până acum ţi-ai neglijat călcâiele, acum ele ar trebui să fie centrul atenţiei tale. În primul rând, iată din ce cauze pielea din această zonă devine aspră, îngroşată şi se crapă: mersul mult pe jos, cu încălţări incomode, statul în picioare prelungit, purtatul unor şosete care nu lasă pielea să respire sau stilul de mers. Astfel, pe termen lung, alege-ţi pantofi cu o talpă mai puţin rigidă şi poartă şosete din bumbac.

– Unul dintre cele mai bune tratamente pentru călcâie îngroşate este înmuierea picioarelor, pentru o jumătate de oră, în apă caldă (nu fierbinte!) în care arunci doi pumni de sare grunjoasă. Cât stai cu picioarele la înmuiat, relaxează-te la un film sau frunzăreşte o revistă. Nu-ţi poţi imagina cât de moi ţi se vor face călcâiele. Aplică apoi o cremă hidratantă destinată acelei zone, iar ea va intra în piele mult mai bine, păstrând călcâiele moi şi catifelate mai multe zile.

– La fel de bine înmoaie pielea oţetul de mere, sau chiar zeama de lămâie, adăugate în apă.

– De două-trei ori pe săptămână exfoliază-ţi călcâiele cu o piatră ponce ca să elimini celulele moarte. Mai poţi folosi pentru exfoliere zaţ de cafea, mălai sau zahăr brun. Vezi să nu agresezi foarte tare pielea!

– De fiecare dată după exfoliere, nu uita să aplici o cremă hidratantă. Uleiul de măsline este şi el foarte eficient. Apoi pune-ţi o pereche de şosete în picioare ca să laşi produsul să pătrundă bine în piele.

– Dacă ai călcâiele crăpate, poţi folosi, din când în când, o mască naturală dintr-o banană coaptă, pisată, amestecată cu o linguriţă de miere.

Click.ro


Distribuie
..