SOS! Unghii îngălbenite

Distribuie

Ce facem când unghiile noastre naturale sunt îngălbenite, ca urmare a straturilor repetate de ojă aplicate direct, a produselor chimice de curățare sau a activităților zilnice care ne afectează sănătatea și starea unghiilor?

Iată un tratament de cinci zile, care va reda frumusețea și sănătatea unghiilor voastre.

Ziua unu: curăță unghiile de ojă și fă-ți o manichiură și o pedichiură pentru a elimina cât mai bine resturile de ojă, cuticulele și părțile tocite ale unghiilor. La sfârșit, fă-ți un masaj al unghiilor, mâinilor și picioarelor cu ulei de măsline, argan sau jojoba, apoi învelește-ți mâinile și picioarele într-un tricou de bumbac sau în șosete pentru jumătate de oră.

Ziua doi: amestecă două lingurițe de bicarbonat de sodiu cu puțină apă oxigenată (găsești la orice farmacie). Aplică pasta rezultată pe unghii, masează ușor și lasă să acționeze aproximativ 15 minute. Apoi clătește cu apă din abundență și masează, doar pe zona unghiilor, uleiul pe care l-ai folosit și în prima zi.

Ziua trei: pune într-un castronel apă călduță și jumătate de lămâie stoarsă. Stai cu unghiile în acestă combinație timp de 15 minute, apoi clătește bine cu apă curată și aplică din nou uleiul hidratant doar pe zona unghiilor.

Ziua patru: amestecă două lingurițe de bicarbonat de sodiu cu două căpșuni pasate. Aplică pasta rezultată pe unghii, masează ușor și lasă să acționeze aproximativ 15 minute. Apoi clătește cu apă din abundență și aplică uleiul, pe zona unghiilor.

Ziua cinci: repetă rețeta cu lămâie din ziua trei. După ce te clătești, repetă masajul din prima zi, urmat de 30 de minute de relaxare, cu mâinile și picioarele învelite.

Este de preferat ca tratamentele să se realizeze seara, pentru ca mâinile să nu mai fie folosite și pentru ca uleiul să poată acționa timp îndelungat. După cele cinci zile de tratament, poți reveni la culorile tale preferate și la manichiura și pedichiura vesele, de vară. Atenție, însă! De acum înainte, aplică întotdeauna înainte de ojă un strat de bază protectoare. Aceasta va împiedica îngălbenirea din nou a unghiilor tale.

oanacuzino.ro


Distribuie
..