Sondaj Zumi: Majoritatea femeilor din Moldova se epilează cu lama de ras

Distribuie

În mod special, în sezonul cald al anului femeile au grijă de frumuseţea corpului. Pentru a arăta perfect şi pentru a elimina toate imperfecţiunile, apelează la specialişti. Epilarea face parte din activităţile obişnuite pe care le practică o femeie. Dar care modalitate de epilare este cea mai bună?

Deşi există mai multe posibilităţi de epilare, femeile aleg cel mai des lama de ras. Cel puţin acestea sunt rezultatele sondajului realizat pe site-ul nostru, la care au răspuns cititorii. Mai mult de jumătate din femei utilizează lama de ras ca metodă de epilare, 21% folosesc epilatorul, iar 17% apelează la ceară.

Sondajul a demonstrat că epilarea definitivă şi crema epilatoare sunt utilizate foarte rar de femei. Deşi epilarea definitivă nu doare şi oferă rezultate de lungă durată, foarte puţini apelează la aceste servicii.

Îndepărtarea părului cu lama de ras este cea mai uşoară şi cea mai eficientă metodă de epilare. Ea este eficientă în mod special în zona picioarelor. Avantajele acestei modalităţi de epilare sunt: durează doar câteva minute şi este eficientă în cazuri extreme sau în situaţiile când nu aveţi prea mult păr.

Foto: bzi.ro

Dezavantajele constau în faptul că epilarea cu lama poate produce iritaţii şi bubiţe la nivelul pielii, părul poate creşte mai puternic şi mai rapid.

Indiferent de metodele de epilarea, este important că stabilim o igienă a corpului înainte de această procedură. În cazul în care corpul nu este curat, riscaţi să produceţi iritaţii care ne afectează pielea.

Foto: bzi.ro

Pe lângă faptul că epilarea poate trauma pielea, după epilare trebuie să folosim o cremă care să calmeze porii şi să facă picioarele mai fine.    

În funcţie de fineţea pielii, trebuie să alegeţi modalitatea cea mai potrivită de epilare.

Fiecare metodă de epilare este benefică în felul său şi în anumite condiţii, tot ce trebuie să facem este să ne informăm şi să stabilim care se potriveşte pielii şi modului de viaţă propriu.


Distribuie