Sfaturi de la specialişti! Cum să alegi parfumul CORECT

Distribuie

Dacă vrei să-ţi schimbi rujul, fardul de pleoape sau să-ţi reînoieşti garderoba, e simplu: alegi nuanţa care te prinde iar la haine ţii cont de măsură şi forma corpului tău. Ca să-ţi alegi un parfum însă, este mult mai greu. Iată ce sfaturi îţi dau experţii.

Arome pe note

Orice parfum are trei rânduri de note, denumite în ordinea în care sunt percepute: notele de vârf sunt cele care se evaporă primele, cele de mijloc se dezvoltă abia mai târziu după pulverizare şi notele de bază, care reprezintă parfumul şi care vor persista pe piele. De aceea, niciodată n-ar trebui să decizi că vei folosi un parfum după ce ai simţit mirosul din flacon, notează cosmopolitan.ro

Puţină răbdare!

În momentul în care încerci un parfum, nu trebuie să-l miroşi imediat după ce l-ai pulverizat pe încheitură – notele de vârf nu se evaporă instantaneu, iar cea medie are nevoie de timp să se „activeze”-, trebuie să aştepţi aproximativ zece minute (fără să-ţi atingi încheieturile între ele, deoarece vei altera mirosul) pentru a afla cum „arată” pe pielea ta, şi nu te mira dacă e departe de parfumul pe care l-ai simţit mirosindu-l pe o bucată de hîrtie în magazin.

„Harta” parfumului

Te-ai întrebat vreodată de ce se recomandă să pulverizezi parfumul în zone precum încheieturile mîinilor sau lateralele gîtului? Acolo sînt zonele în care pulsul inimii se simte cel mai bine, iar parfumul tău se va face simţit mai uşor datorită acestora.

Momentul prielnic

Cercetătorii spun că simţul mirosului nu este atât de ascuţit dimineaţa, precum este după amiază, deci nu pulveriza în exces, fiindcă e posibil să-i deranjeze pe cei din jur. Totuşi, dimineaţa este momentul prielnic pentru a-ţi găsi parfumul ideal, tocmai din cauză că simţul mirosului e mult mai sensibil. Ideal ar fi să nu fi mîncat nimic condimentat în seara precedentă, şi asta ar putea să fie o piedică în calea găsirii aromei pereche.

Cât despre momentul potrivit pentru a purta un parfum, n-ar trebui să ai doar unul pe care să-l foloseşti exclusiv, indiferent că mergi la serviciu, la sală sau la o petrecere. Pentru zi, cele mai potrivit parfumuri ar fi cele cu note de fructe, în timp ce seara s-ar preta notele exotic orientale. La sală poţi alege un parfum proaspăt, discret, care să nu le invadeze nările colegilor de mişcare!

Distanţa regulamentară

Indiferent cât de mult sau puţin îţi simţi tu parfumul, regula este „un tur complet”: în spatele urechilor şi pe încheieturile mîinilor. Mai poţi pulveriza o singură dată pe piept şi eventual foarte dicret în spatele genunchilor (dacă mergi la o petrecere, de exemplu).

La păstrare?

Chiar dacă oferta e irezistibilă, n-ar trebui să dai buzna să cumperi mai multe parfumuri deodată. În timp, vor apărea altele care ar putea să ţi se potrivească şi mai bine. Durata de valabilitate a unui parfum – ţinut în condiţii potrivite, la rece (chiar în frigider), departe de lumina soarelui şi în nici un caz în baie, unde aerul devine umed şi fierbinte, este de trei ani.


Distribuie
..