Sfaturi cum să-ţi îndrepţi părul cu PLACA, fără a-l deteriora

Distribuie

Deseori femeile apelează la placă pentru că preferă să aibă o coafură dreaptă şi lucioasă. Este o metodă eficientă, însă foarte degradantă pentru structura firelor de păr. Nu te îndemnăm să renunţi definitiv la îndreptătorul de păr, ci îţi prezentăm câteva sfaturi cum să-ţi îndrepţi părul fără a-l deteriora.

I. Delimitează în mod corect firele. Dacă ai obiceiul să întinzi şuviţe groase de păr, nu faci decât să deteriorezi firele care sunt atinse de placă. Apucă mai puţine fire de păr pentru a le  îndrepta uniform.

II. Nu trage cu forţă părul în timp ce îl întinzi. Astfel vei dăuna structurii părului. Trece uşor cu placa întreaga lungime a părului.

III. Alege o temperatură optimă, în dependenţă de grosimea şi structura firelor de păr. Alege acel nivel de încălzire care va îndrepta smocul de păr din două treceri cu placa. Ţine cont că îndreptarea cu placa de 3 ori pe aceeaşi  şuviţă este foarte  dăunătoare.

IV. Foloseşte  o soluţie protectoare. Optează pentru seruri, care vor acoperi uniform părul  cu un strat protector. Pentru a nu supraîncărca părul, nu folosi prea multă soluţie.

V. Nici într-un caz nu-ţi îndrepta părul ud sau umed. Asta pentru că părul ud este extrem de sensibil. Foloseşte iniţial uscătorul  (sau aşteaptă până se va usuca în mod natural) şi ulterior poţi începe îndreptarea cu placa.

VI. Dacă ai părul creţ sau odulat, te sfătuim  să treci cu un pieptene peste şuviţă, iar apoi şi cu  placa.


Distribuie
..