Sfaturi cum să te epilezi corect la SUBRAŢ, fără a avea iritaţii

Distribuie

Părul nedorit e o problemă pentru orice femeie, indiferent de vremea de afară. Uite cum să te epilezi corect la subraţ ca să ai un aspect îngrijit şi să eviţi iritaţiile. Ritualurile de frumuseţe pot fi uneori frustrante şi-ţi pot da bătăi de cap. Spre deosebire de manichiura sau masaj, îngrijirea subraţului nu este una dintre procedurile tocmai plăcute.

Mai mult, există „şansa” să te alegi cu mici crestături, daca nu ştii câteva trucuri profesioniste.

Reguli de bază când te epilezi la subraţ

Folosirea lamei de ras face parte din procesul zilnic de înfrumuseţare a peste 70% dintre femeile din întreaga lume. Acest lucru afectează pielea subraţului, prin îndepartarea stratului superior de piele. Bariera naturală de protecţie este afectată, şi pielea poate deveni uscată şi iritată, scrie bzi.ro. Iată ce trebuie să faci ca să scapi de teama de a-ţi afişa subraţul când simţi nevoia să te exprimi:

– Evită să te epilezi dacă ai pielea arsă de soare, dar şi înaintea unui tratament exfoliant (raderea părului este de fapt tot o formă de îndepartare a celulelor moarte).

– Foloseşte lame noi, umezeşte bine pielea şi aplică un gel sau o cremă de ras (niciodată săpun, pentru că nu e foarte hidratant), pentru a preveni iritaţiile.

– Părul subraţului creşte în mai multe direcţii, de aceea e bine să te epilezi de jos în sus, de sus în jos şi dintr-o parte în cealaltă. Nu uita să ţii pielea bine întinsă, pentru a avea acces şi la cele mai scurte fire.

– Caută deodorante cu ingrediente care calmează şi regenerează pielea, precum provitamina B5, lipide preţioase şi extract de hamamelis.

Dacă te razi la subraţ îţi apar mai multe fire de păr?

Contrar credinţei populare, părul de la subraţ nu creşte mai des dupa ce-a fost îndepărtat, pentru că raderea n-are nimic de-a face cu modificarea numărului foliculilor din această zonă. E posibil ca acest mit să fi plecat de la faptul că părul nou care creşte poate produce roşeaţă sau iritaţii şi poate face ca zona în cauză să pară mai inflamată sau mai închisă la culoare decât înainte de epilare.


Distribuie
..