Secretul coreencelor pentru un ten impecabil

Distribuie

Femeile din Coreea de Sud sunt recunoscute pentru tenul lor de porțelan, fără riduri, pete solare, acnee sau puncte negre.

Coreencele au însă un secret pentru pielea lor perfectă, un ritual în 10 pași pe care îl respectă cu strictețe. Nu și-au câștigat degeaba titlul de “Cele mai îngrijitefemei din lume”.

Noi le-am aflat ritual secret pe care vi-l împărtășim și vouă.

  1. Precurățarea

Curățarea de dinainte curățării presupune folosirea unui demachiant care să îndepărteze mascara, rujul și creionul de ochi. Pentru îndepărtarea fondului de ten și al corectorului se folosește un demachiant pe bază de ulei.

  1. Curățarea

Un gel de curățare pe bază de apă este folosit pentru a îndepărta praful și transpirația de pe față. Acest al doilea pas de curățare este crucial pentru o piele sănătoasă și frumoasă.

  1. Exfolierea

Acest pas este destinat curățării porilor și îndepărtării celulelor moarte de la suprafața pielii. Exfolierea nu se face zilnic, ci săptămânal.

  1. Tonifierea

Un tonic este necesar pentru a echilibra ph-ul natural al pielii. Acest pas este necesar pentru ca pielea să poate absorbi crema hidratantă și serul.

  1. Concentratul

Majoritatea culturii vestice nu cunoaște această etapă de îngrijire a tenului. Pentru ea se folosesc fiole concentrate (essence) ce ajută la hrănirea tenului și îmbunătățesc regenerarea celulară.

  1. Serul (ampoule)

Serurile își concentrează acțiunea pe o anumită porțiune a feței. Astfel, există seruri pentru hiperpigmentare, riduri sau acnee.

  1. Măștile de hârtie

Acest tip de măști sunt iubite de coreence. Se aplică ușor și sunt eficiente. Cele mai iubite măști de hârtie sunt cele cu apă de orez și cele cu vitamina C.

  1. Crema pentru ochi

Cea mai sensibilă zonă de pe față este zona din jurul ochilor. Aceasta trebuie tratată diferit cu o cremă potrivită care să repvină ridurile și cearcănele. Ca și europencele, femeile din Coreea aplică crema pentru ochi cu degetul inelar.

 

  1. Crema de față

Poate cea mai importantă etapă a îngrijirii tenului este hidratarea. Crema de față se alege în funcție de necesitățile fiecărui tip de ten.

  1. FPS (Factor de protecție solară)

O piele tânără, fără riduri se menține cu ajutorul cremei cu factor de protecție. Aplicată zilnic, protejează tenul de efectele negative ale razelor solare, prevenind apariția petelor solare și ridurilor.

unica.ro.


Distribuie
..