Secretele pe care le ascunde FONDUL DE TEN

Distribuie

Fondul de ten poate fi secretul din spatele frumuseţii tale de invidiat, dacă este utilizat într-un mod corespunzător. Află cum să alegi fondul de ten potrivit, în funcţie de tipul tău de ten şi efectele pe care doreşti să le obţii.

„Când alegem fondul de ten trebuie să ţinem cont de tipul de ten, efectul pe care dorim să-l obţinem (luminozitate, matifiere, hidratare, acoperire mai mare sau mai mică) şi nuanţa tipului de ten.”, ne spun specialiştii make-up Sephora, scrie eva.ro.
 
Din fericire, există o gamă foarte largă de fonduri de ten, acestea variând de la textură, compoziţie, tipul de ten căruia se adresează, mergând până la  „efecte speciale”, incluzându-le aici pe cele antioboseală, antiimbătrânire sau fondurile de ten tratament, menite să amelioreze anumite afecţiuni ale tenului (imperfecţiuni, acnee etc).

Principala caracteristică a fondurilor de ten sub formă de cremă este puterea de acoperire, mai ridicată comparativ cu cea a fondurilor lichide. Permit acoperirea eficientă a cicatricelor, pistruilor, porilor deschişi şi altor imperfecţiuni. Inconvenientul este că pot încărca destul de mult tenul, şi prin urmare, efectul nu este unul foarte natural.

Fondurile de ten fluide se potrivesc, în general, oricărui tip de ten. Se va ţine cont, însă, de baza pe care sunt alcătuite. Unele au la bază apă, în timp ce altele conţin uleiuri. Persoanele cu tenul uscat le vor alege pe cele pe bază de uleiuri, acestea având o capacitate mai mare de a hidrata pielea, în comparaţie cu cele pe bază de apă. Singurul inconvenient este aspectul uşor strălucitor, care poate fi corectat cu ajutorul pudrei. Aplicarea se face cu vârfurile degetelor, textura fluidă permiţând aplicarea unui strat foarte subţire, deci rezultatul va fi un aspect natural.

Pudra minerală poate înlocui cu succes fondul de ten, permiţând o acoperire eficientă, fără a încărca prea mult pielea. Ingredientele sale naturale au capacitatea de a trata anumite afectiuni ale pielii, împiedicând blocarea porilor sau apariţia iritaţiilor. Pentru că adesea nu conţin parfum, conservanţi sau coloranţi în cantităţi ridicate, fondurile de ten sub forma de pudră minerală pot fi folosite şi de persoanele cu pielea sensibilă.

Fondul de ten spumă, o noutate în domeniul produselor de make-up, se remarcă prin textura aerată, care permite aplicarea uşoară, în strat foarte subţire. 

În ceea ce priveşte aplicarea, iată ce ne sfătuiesc profesioniştii: Putem aplica fondul de ten prin trei metode: 

cu ajutorul pensulei – se utilizează în special pentru fondul de ten fluid;

cu un burete special, pentru fondul de ten compact sau 3 în 1. Pentru o acoperire mai bună, se poate umezi bureţelul;

cu degetele, care facilitează aplicarea fondului de ten fluid, deoarece acesta se încălzeşte la temperatura corpului, se aplică mai uşor şi se obţine un finish natural.

 Aplicarea se face din centrul feţei către frunte şi din centrul feţei către exterior, cu mişcări uşor descendente.
 
Principalele greşeli sunt alegerea unui fond de ten în neconcordanţă cu tonul pielii, aplicarea unei cantităţi prea mari în special în zona gâtului, dar şi aplicarea fondului de ten fără folosirea în prealabil a unei baze de machiaj adecvate.


Distribuie
..