SECRETELE de frumusete ale mamei şi bunicii

Distribuie

Cu aşa o ofertă generoasă, e mai puţin probabil să te laşi tentată de trucurile necostisitoare pe care mama sau bunica ta le foloseau pentru a-şi întreţine frumuseţea. Şi totuşi, merită să le încerci.

Pare incredibil, însă apa de ploaie reprezenta în trecut un ingredient de bază în ritualul de îngrijire. Cea mai comună utilizare era pentru spălarea şi clătirea părului (mai mult din necesitate, adică din lipsa apei potabile, dar mai târziu s-a preferat graţie conţinutul sărac în săruri), însă generaţiile trecute au descoperit că, în combinaţie cu laptele proaspăt, apa de ploaie era un bun remediu pentru pielea sensibilă. Apoi,  adăugând tărâţe de grâu în apa de ploaie curată, rezulta o soluţie minunată pentru tenul iritat sau cu pori dilataţi.

Pâinea bună de casă e meritul drojdiei de bere, ingredient de bază şi în cosmetica facială de pe vremuri. Amestecată cu lapte sau suc de lămâie, se folosea pe post de soluţie pentru închiderea porilor. Iar pentru a ţine în frâu tenul afectat de petele pigmentare, mamele noastre făceau un amestec de drojdi şi apă oxigenată.

Ce te-ai face dacă te-ai trezi cu cearcăne sau pungi sub ochi şi n-ai avea atâtea creme anti-cearcăn, corector şi iluminator? Încearcă remediul acesta: dizolvă o linguriţă de sare într-un litru de apă călduţă, apoi înmoaie cîte două comprese şi aplică-le câte cinci minute pe ochii închişi. Repetă de trei ori.

cosmopolitan.ro


Distribuie
..