Scapă de riduri, coșuri și cearcăne cu un singur ingredient

Distribuie

Turmericul este pe locul patru în topul plantelor bogate în antioxidanți, iar proprietățile sale nu sunt benefice doar pentru sănătate, ci și pentru frumusețe. Vezi cum poți scăpa de riduri, coșuri și cearcăne cu acest ingredient.

Turmericul este unul dintre cele mai populare condimente din India. Nu este folosit doar pentru a adăuga culoare preparatelor culinare, ci și în diverse ritualuri de înfrumusețare.

Curcumina, substanța extrasă din turmeric, are capacitatea de a pătrunde în celule și a lupta împotriva radicalilor liberi. În plus, acest ingredient este eficient împotriva ridurilor, reglează producția de sebum și hrănește pielea

Turmericul te scapă de acnee

Turmericul este foarte eficient în tratarea acneei, datorită efectului antiseptic și antibacterian pe care îl are. Pentru prepararea unei măști care să te scape de coșuri ai nevoie de turmeric, praf de lemn de santal și sucul de la o lămâie. Amestecă ingredientele până când obții o pastă, aplic-o pe față și las-o să acționeze 10 minute. Spală-te, apoi, cu apă călduță. Dacă vrei să scapi de cicatricile lăsate de acnee, stai cu masca pe față timp de 15 minute. Repetă ritualul de 3 ori pe săptămână.

Turmericul elimină ridurile

Turmericul este foarte eficient în eliminarea ridurilor. Amestecă-l cu făină de orez, lapte și suc de roșii, până când obții o pastă omogenă. Aplică compoziția pe față și pe gât și las-o să acționeze 30 de minute, după care clătește-te cu apă călduță. Această mască te va scăpa de riduri și va oferi luminozitate tenului tău.

Dacă vrei, pur și simplu, să elimini semnele îmbătrânirii de pe piele, amestecă părți egale de turmeric și făină de năut, apoi adaugă iaurt, până când obții o pastă omogenă. Aplică compoziția pe tot corpul și las-o să se usuce, după care spală-te cu apă călduță.

Turmericul luptă împotriva cearcănelor

Turmericul are proprietăți antioxidante și anti-inflamatorii și ajută la înlăturarea cearcănelor. În plus, îți va face pielea din jurul ochilor să pară mai catifelată. Amestecă două linguri de turmeric cu aceeași cantitate de suc de ananas și aplică pasta obținută pe zona afectată. Las-o să acționeze pentru 10 minute, apoi înlătur-o, folosind o cârpă udă. Repetă acest ritual zilnic, până când vezi rezultate.

unica.ro.


Distribuie
..