Sânii mari NU mai sunt la modă! Află recomandările chirurgilor esteticieni în materie de implanturi cu silicon

Distribuie

Rapoartele specialiștilor în chirurgie estetică arată că între 5 și 10 milioane de femei din întreaga lume își fac anual operații pentru mărirea sânilor. Cu toate că trăim într-o societate în care tindem spre mai mult, mai vizibil, mai șocant, a apărut o nouă tendiţă în privință alegerilor operațiilor pentru implanturile de sân.

Un număr în plus este de ajuns

”Implanturile mamare siliconice rămân cele mai folosite, însă dimensiunile cerute de paciente sunt din ce în ce mai mici. Dacă anii trecuți, femeile care ajungeau la cabinetul meu îmi cereau implanturi de dimensiuni mari, acum solicitările tind să meargă spre dimensiuni scăzute, subtile, cât mai aproape de natural. Multe femei doresc pur și simplu să își mărească bustul doar cu o dimensiune în plus, fără prea mari exagerări”, spune dr. Ion Zegrea, medic specialist în chirurgie plastică.

Victoria Beckham şi Pamela Anderson au dat tonul

Noua tendința a implanturilor cu silicon de dimensiuni moderate a fost dată și de celebritățile de la Hollywood. Victoria Beckham, Heidi Montag, Sharon Osbourne, Pamela Anderson sau Tamra Barney și-au micșorat implanturile sau chiar au renunțat de tot la ele. Recordul de operații estetice cu implanturi XXL a fost depășit în perioadă 2000-2006, când vedete precum Pamela Anderson din Baywatch și Carmen Electra au apărut în seriale și zeci de pictoriale în care își afișau sânii voluminoși cu implanturi de silicon.

Sâni supradimensionaţi = dureri şi disconfort

”Întotdeauna le recomand pacientelor mele mărimile potrivite pentru implanturile de silicon. Niște sâni prea mari, disproporționați schimbă centrul de gravitate al corpului și forțează mai mult coloana, pot cauza dureri și disconfort. Acestea sunt lucruri pe care le discut cu fiecare pacientă atunci când alege să facă acest tip de operație, iar în multe cazuri puțin volum este chiar necesar, acesta fiind motivul pentru care se ajunge la operație. Un medic trebuie să recomande mereu ceea ce este mai potrivit și mai sănătos pentru pacientă”, mai spune chirurgul esthetician.

Costul unei intervenții de mărire a sânilor cu implanturi siliconice poate costa de la 2.600 de euro.

libertatea.ro.


Distribuie
..